10dkg liszt
4 tojás
7 dkg vaj
csipet só
1 t.k. barna cukor
1,5 dl hideg víz
Töltelék:
2,5 dl habtejszín
1 vanília
2 e.k. porcukor
Tetejére:
12 dkg csokoládé
1 t.k. vaj
3-4 e.k. víz
A vajat, cukrot, vizet, sót egy tálba összekeverjük, majd lassú tűzön felmelegítjük. Azelőtt, hogy forma hozzáadjuk a lisztet folyamatosan kavarjuk 2-3 percen át, még melegítjük ekkor elválik a tészta az edény falától.
Egyenként beletesszük a tojásokat, gyors mozdulatokkal habverő segítségével elkeverjük.
Amikor csomómentes néhány percen át hagyjuk hűlni.
Sütőpapír tepsibe. A tésztát tésztát habzsákba tesszük. Egymástól kis távolságra 8-10 cm hosszú csíkokat nyomunk, majd letakarjuk 20 percig pihentetjük, ezután 220 fokon 10 percig sütjük.
Majd 180 fokon 10-15 percig sütjük. Sütés közben ne nyitogassuk az ajtót.
Mikor megsült kettévágjuk őket, hagyjuk kihűlni. Addig felverjük a habot ízlés szerint bele porcukor, vanília.
A darabokra tördelt csokoládét vízzel együtt tálba tesszük, felolvasztjuk, ezután a vajat is beletesszük. Az egyik fánkra halmozzuk a habot, rátesszük tetejét csokoládét csorgatunk rá.
A mézet, cukrot, vajat vízfürdőn összeolvasztom, a lisztet a fűszerekkel összekeverem , a mézes keverékbe( ha már nem forró) belekeverem a tojásokat és a fűszeres liszttel simára d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukrokkal és a lereszelt almával 5 perc alatt kikeverjük. A sütőport összekeverjük a liszttel, a kávéval és dióval, majd hozzáadjuk az almás masszához, és fakanállal öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrémet főzünk: tej+ PUDING+ tojássárgája+ cukor+ citromhéj+ citrom leve A vajat habosra keverjük és a PUDINGos krémhez adjuk. A piskótát rétegezzük a PUDINGos krémmel, majd kívül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jó alaposan összedolgozzuk egy fakanál segítségével. A tésztának ragacsosnak kell lennie, így ne aggódj az állaga miatt. Pici korongokat formázunk vizes kézzel és ...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű