50 dkg eper
20 dkg liszt
10 dkg vaj
2 e.k. porcukor
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, feldaraboljuk. A lisztet elkeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, és kézzel morzsára dolgozzuk. Nem kell, hogy összeálljon, csak morzsás legyen.
A felét egy tűzálló tálba szórjuk, egyenletesen elhelyezzük rajta az eper kétharmad részét, rászórjuk a maradék morzsát, és 25-30 perc alatt készre sütjük az előmelegített sütőben. Friss eperrel tálaljuk.
Az 1 tábla étcsokit összetördeljük, mikrózzuk 2 percig, a török mogyoró összetörve ebbe bele a kakaópor, a nyírfacukor, és a kókuszolaj majd összeturmixoljuk. Ebbe a felolvaszto...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Vajat és étcsokit felolvasztjuk. 2. Tojást a cukorral habosra. Mehet bele a kihűtött olvasztott csoki. 3. Száraz hozzávalók + eper, összekeverni. 4. Sütőpapírral bélelt tepsi...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézA rizst tegyük szűrőbe, majd áztassuk vízbe kb 1 órára, majd vegyük ki és csepegtessük le. A lecsepegtetett rizst tegyük bele egy edénybe és adjuk hozzá a fahéjrudakat, vaníliát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kakaós kekszet robotgépben morzsára daráljuk, és összekeverjük a kiolvasztott vajjal és a gesztenyemasszával. Belesimítjuk egy 22-23-cm-es tortaforma aljába. Aki intenzívebbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű