35 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 4 dkg kakaó, 1 k.k. szódapor, ezt tejjel meggyúrjuk. 3 lapot sütünk.
Krém: 20 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 10 dkg margarin, ezt habosra keverjük. ½ l tej, 5 k. liszt ezt felfőzzük, 2 cs. vaníliával.
Máz: 2 k. kakaó, 4 k. cukor, forró, kicsi vaj, ezt felfőzzük, és a tetejére kenjük.
A pudingot a tasakon lévő utasításnak megfelelően megfőzzük, és beletesszük a rumaromát, a vaníliás cukrot, cukrot és egy kevés citromlevet. A tészta hozzávalóit jól kikeverjük....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA vízből, a cukorból és a vaníliás cukorból szirupot főzünk. Akkor jó, ha a cukorkristályok teljesen felolvadtak, és hab képződik a szirup tetején. Ekkor hozzáadjuk a vajat, megvár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól összedolgozzuk, jól kilisztezett nyújtódeszkán vékonyra nyújtjuk. A tésztával kibélelt formák aljára meggyet rakunk, a tojásfehérjét felverjük, összekeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összeállítjuk a fenti alapanyagokból, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval “köröket” gyártunk, majd sütésálló lekvárt vagy mák, dió stb..tölteléket teszü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű