50 dkg liszt, 16 dkg cukor, 7 dkg zsír, 2 tojás, 3 e.k méz, 1 k.k szódapor, 3 e.k tej, 4 lapot sütünk.
Krém: 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, kikeverjük, 4 dl tej, 2 k. liszt, 3 k. cukor sűrű krémet főzünk.
Ha kihűlt a kettőt összekeverjük, és a lapokat megtöltjük. Közepére lekvár lap – krém – lap – lekvár – lap – krém – lap.
Tetejére porcukor.
1. A barackokat meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel és állni hagyjuk kb. 1 órán át. 2. Jól szétaprítjuk az aszalt barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, hog...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot és az egészet tésztává gyúrjuk. Hullámos szélű (kb 26 cm) tepsibe nyomkodjuk a tésztát, 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt...
Elkészítési idő: 1-2 óra Nehézség: NehézA vajjal kikenjük a tepsit, egy kisebb méretűt válasszunk (nálam 29*16). A lisztet, a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot és a sütőport összekeverjük, a felét beleszórjuk egyenletese...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy nagy tálba helyezzük a lisztet, vajat, porcukrot és a tojássárgájákat, majd szépen kidolgozzuk és a hűtőbe tesszük. 2. A tejet beleöntjük egy lábosba, felmelegítjük. Hozzáa...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: Könnyű