menu

Családireceptkönyv.hu

Finom süti


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 16 dkg cukor, 7 dkg zsír, 2 tojás, 3 e.k méz, 1 k.k szódapor, 3 e.k tej, 4 lapot sütünk.

Krém: 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, kikeverjük, 4 dl tej, 2 k. liszt, 3 k. cukor sűrű krémet főzünk.

Elkészítés:


Ha kihűlt a kettőt összekeverjük, és a lapokat megtöltjük. Közepére lekvár lap – krém – lap – lekvár – lap – krém – lap.
Tetejére porcukor.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Golyó - Zserbógombóc
Golyó - Zserbógombóc

1. A barackokat meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel és állni hagyjuk kb. 1 órán át. 2. Jól szétaprítjuk az aszalt barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, hog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ági
Banános-Karamellás Pite (Süteménydíszítés)
Banános-Karamellás Pite (Süteménydíszítés)

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot és az egészet tésztává gyúrjuk. Hullámos szélű (kb 26 cm) tepsibe nyomkodjuk a tésztát, 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt...

Elkészítési idő: 1-2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Tünde
Lotyó rétes
Lotyó rétes

A vajjal kikenjük a tepsit, egy kisebb méretűt válasszunk (nálam 29*16). A lisztet, a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot és a sütőport összekeverjük, a felét beleszórjuk egyenletese...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tibor
Habos mákos
Habos mákos

1. Egy nagy tálba helyezzük a lisztet, vajat, porcukrot és a tojássárgájákat, majd szépen kidolgozzuk és a hűtőbe tesszük. 2. A tejet beleöntjük egy lábosba, felmelegítjük. Hozzáa...

Elkészítési idő: 1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk