25 dkg liszt
3 dkg cukor
1 db tojás
5 dkg zsír
2 dl tej
1 élesztő
só
Töltelék:
40 dkg túró
3 k. cukor
2 db tojássárga
1 k. dara
1 k. apróra vágott zöld kapor
Az élesztőt kevés tejben feloldjuk és a többi anyagból az előbbihez hasonló módon nem túl kemény tésztát verünk. Langyos helyen kétszeresére kelesztjük, újnyi vastag tésztát nyújtunk és zsírral bekent tepsibe helyezzük. Amíg a tészta a sütőben kel, elkészítjük a tölteléket. A túrót szitán áttörjük, elkeverjük a cukorral, a tojássárgákkal, egy kanál darával, a tojások felvert habjával, és hozzákeverjük a kaprot. A tölteléket a tészta tetejére tesszük és lassan sütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből, megkenjük a következő keverékkel; egy kanál jó tejföl, egy kanál cukor, egy tojássárga. Ezzel bekenve még 2-3 percre a sütőbe tesszük, amitől a teteje szép barnára sül. Készíthetjük a tölteléket cukor nélkül, csak sózva. Kapor nélkül készítve, egyszerű túrós lepényt kapunk.
A kelt tésztából készíthetünk mákos, diós tekercset, lekváros kiflit, túrós táskát.
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt összedagasztjuk, duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a kakaókrémet. A puha margarint...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. 2. A többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk/dagasztunk, amit lefedve hűtőbe teszünk. Én legközelebb zacskóba f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés cukorral és tejjel felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba helyezzük, majd az élesztővel és igény szerinti tejjel lágy tésztát dagasztunk. Meleg helyen 1 órát...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KönnyűA tejet elkeverjük a langyos vízzel, hozzáadjuk a cukrot, majd az élesztőt beletördeljük és felfuttatjuk. A lisztbe belekeverjük a sót, majd a felfuttatott élesztővel sima tésztává...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű