menu

Családireceptkönyv.hu

Kapros túrós lepény


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt
3 dkg cukor
1 db tojás
5 dkg zsír
2 dl tej
1 élesztő


Töltelék:
40 dkg túró
3 k. cukor
2 db tojássárga
1 k. dara
1 k. apróra vágott zöld kapor

Elkészítés:


Az élesztőt kevés tejben feloldjuk és a többi anyagból az előbbihez hasonló módon nem túl kemény tésztát verünk. Langyos helyen kétszeresére kelesztjük, újnyi vastag tésztát nyújtunk és zsírral bekent tepsibe helyezzük. Amíg a tészta a sütőben kel, elkészítjük a tölteléket. A túrót szitán áttörjük, elkeverjük a cukorral, a tojássárgákkal, egy kanál darával, a tojások felvert habjával, és hozzákeverjük a kaprot. A tölteléket a tészta tetejére tesszük és lassan sütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből, megkenjük a következő keverékkel; egy kanál jó tejföl, egy kanál cukor, egy tojássárga. Ezzel bekenve még 2-3 percre a sütőbe tesszük, amitől a teteje szép barnára sül. Készíthetjük a tölteléket cukor nélkül, csak sózva. Kapor nélkül készítve, egyszerű túrós lepényt kapunk.
A kelt tésztából készíthetünk mákos, diós tekercset, lekváros kiflit, túrós táskát.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Kakaós kalács
Kakaós kalács

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt összedagasztjuk, duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a kakaókrémet. A puha margarint...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hűtős, kefires lángos tészta bögrésen (Rupáner)
Hűtős, kefires lángos tészta bögrésen (Rupáner)

1. Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. 2. A többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk/dagasztunk, amit lefedve hűtőbe teszünk. Én legközelebb zacskóba f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Kuglóf
Kuglóf

Az élesztőt kevés cukorral és tejjel felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba helyezzük, majd az élesztővel és igény szerinti tejjel lágy tésztát dagasztunk. Meleg helyen 1 órát...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Hagymás lepény
Hagymás lepény

A tejet elkeverjük a langyos vízzel, hozzáadjuk a cukrot, majd az élesztőt beletördeljük és felfuttatjuk. A lisztbe belekeverjük a sót, majd a felfuttatott élesztővel sima tésztává...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk