menu

Családireceptkönyv.hu

Kekszes-krémes


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 tojás,
6 ek. liszt,
5 ek. porcukor,
2 van. cukor,
5 dl tej,
25 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
1 ek. citromlé,
csipet só,
2 cs. háztartási keksz

Elkészítés:


A tojássárgákat a liszttel és a tejjel elkeverjük és sűrű krémmé főzzük. A margarint 5 kanál porcukorra és a van. cukrokkal habosra keverjük és a még langyos krémmel (így sokkal simább lesz) összedolgozzuk. A kekszeket langyos tejbe mártjuk(csak egy pillanatra, ne ázzon el) és 1 sort lerakunk egy tepsibe (én gáztepsibe szoktam). Rákenjük a krémet és rárakjuk a másik csomag kekszet. Ízlés szerint ezt a kekszréteget megkenhetjük nem túl édes, pikáns lekvárral.
A tojásfehérjéket a 25 dkg porcukorral citromlével, csipet sóval gőz fölött felverjük és a kekszre simítjuk. Tetejét ízlés szerint díszítjük.
Csak másnap lehet jól szeletelni!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gesztenyetorta
Gesztenyetorta

A babapiskótát vaníliás tejben megforgatom, kapcsos tortaformába szorosan lerakom. A krémhez a gesztenyemasszát, a keksszel aromával, tejjel, cukorral összedolgozom, hogy kellő...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Joghurtos eperhabtorta
Joghurtos eperhabtorta

A kekszet morzsoljuk össze (v. daráljuk le) majd adjuk hozzá a felmelegített vajat, és keverjük össze. Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen lapo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes-almás-zabpelyhes keksz
Mézes-almás-zabpelyhes keksz

A cukrot, tojást, mézet, vaníliás cukrot alaposan kikeverjük robotmixerrel, amíg a cukor el nem olvad benne. A lisztet átszitáljuk, a zabpehelyt, sütőport összekeverjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Sodrófás rétes
Sodrófás rétes

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi vízzel,hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Az így kapott tésztát vékony téglalap alakúra sodorjuk. A lisztet a zsírral elkeverjük,ezzel megk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk