50 dkg liszt
20 dkg margarin
2 e.k. kakaó
25 dkg cukor
1 vanília
1 k.k szódapor
1 m.k fahéj
4 tojássárga
kis tejföl
Töltelék:
10 dkg margarin
5 e.k cukor
1 dl rum
15 dkg kókusz
4 tojás habja
A hozzávalókból puha tésztát gyúrunk, 2 részre osztjuk. 1 lapot kisodrunk, lekvárral megkenjük.
A tölteléknél a margarint a cukorral és a rummal habosra keverjük.
Rátesszük a másik lapot, ha megsült.
4 tojássárgát 10 dkg cukorral kikeverjük, melegen a tésztára kenjük.
A tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk, az élesztőt sem kell felfuttatni. A tésztát három részre osztjuk, és gáztepsinyi lapokat sütünk belőle. Picit megszurkáljuk a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a kakaóporral. A tojást kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a kefirt, majd hozzákeverjük a liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tészta hozzávalóiból közepesen kemény tésztát gyúrunk dagasztógéppel. A gombóccá formált tésztát kb. 30 percre a hútőszekrényben pihentetjük. Közben az áfonyát a cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit rétes keménységűre gyúrjuk. A tojások fehérjét habnak verve 1 evőkanál liszt. A tölteléket a két lap közé tesszük, 3 óráig pihentetjük, forró sütőben kisütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű