1 cs. kakaós piskótalap (4 db)
1 l tej
10 dkg étkezési keményítő
4 e.k. cukor
15 dkg fehér csoki
25 dkg vaj
Csoki krém:
20 dkg tejcsoki
5 e.k. tej
3 e.k. cukor
15 dkg vaj
A keményítőt 4 k. cukorral 1 bögre tejjel simára keverjük. Maradék tejet felmelegítjük bele a csoki bele a csoki, forrás után bele a keményítős tejet.
Majd ha kihűlt, vajat, maradék cukorral kikeverjük.
Főtt krémhez adjuk hidegen.
Csokikrémhez a hozzávalókat gőz felett felolvasztjuk.
Piskótaalap tejcsokis krém, piskóta megismételjük.
Tetejére csoki
A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a puha margarint és szétmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat is, majd összedolgozzuk. A tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásfehérjét a citromlével és csipetnyi sóval kicsit felverjük,majd hozzáadjuk a porcukrot és gőz fölött felverjük ,sűrűre főzzük. 2. Zsírpapírt teszünk a tepsibe, és a tort...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szokásos módon kelt tésztát dagasztunk, duplájára kelesztjük.kb 40 perc 5-6mm vastagra nyújtjuk, nagyobb csészével kiszaggatjuk,vagy bármilyen forma lehet ,és négy helyen bevágju...
Elkészítési idő: 1,5 óra kb Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tészta hozzávalóit, nyújtjuk, szaggatjuk, 200 fokon megsütjük. Vigyázz! Gyorsan sül, nem kell sötétre sütni! Ha fényesre szeretnénk, akkor tejjel elkevert tojás sárg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű