menu

Családireceptkönyv.hu

Kürtős kalács


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 5 dkg cukor, 1 tojás,2 dkg élesztő, olaj, só ízlés szerint.

Elkészítés:


A hozzávalókkal, langyos vízzel képlékeny tésztát gyúrunk, 30 percig kelni hagyjuk, majd kisujjnyi vastagságúra hosszú hengereket készítünk, melyet az előzetesen jól felmelegített és megolajozott sütőfára szorosan egymás mellé feltekerjük, majd gyúródeszkán forgatva kissé meglapítjuk.
Tetszés szerint ízesítjük (fahéj, dió, kókusz, mák, kakaó), a következőképpen: tálcába fahéjas cukrot teszünk és körbeforgatjuk benne a tésztát.
Végül cukros vízzel bekenjük és parázs felett forgatva pirosra sütjük. A sütőfát vékonyabb végével lefelé, a kalácsot lekoppantjuk a tálcára. A sütőfa használható szabad parázson, a mellékelt tartóvas segítségével, valamint a grillező készülékeken az adapterek helyére felrakva. Ajánljuk a kürtős kalács sütését önállóan vagy bográcsozás, grillezés, szalonnasütés utáni édességként.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Joghurtos palacsinta
Joghurtos palacsinta

• nagy doboz natúr joghurt, liszt, vaníliás cukor, összekeverni sűrű tésztává, • teflon serpenyőbe olaj, kisütni, • fahéjas porcukorral v. lekvárral.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Gundel palacsinta
Gundel palacsinta

Töltelék hozzávalóit összekeverjük és megtöltjük vele a palacsintákat. Tejet a csokoládéval és vaníliával felforraljuk. Cukrot, tojássárgákat és a lisztet habosra keverjük, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zoltán
Joghurtos fánk
Joghurtos fánk

- A tojást csomómentesre keverjük a többi hozzávalóval. - Forró olajba nagyobb diónyi adagokat kanalazunk a masszából - Aranybarnára sütni, majd lecsepegtetjük a felesleges olaja...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Sós karamell
Sós karamell

A cukrot pirítjuk bele a vaj elkeverni, utána tejszín,főzőlap lekapcsolás só és vanília belekeverés, 15-20 dkg krémhez keverni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk