Tészta:
18 dkg liszt,
15 dkg margarin,
1 tojás,
1/2 sütőpor
Piskóta:
6 tojás,
6 e.k. porcukor,
15 dkg darált mák
Krém:
1 cs. főzős vaníliapuding,
3 dl tej,
15 dkg margarin,
15 dkg porcukor
Tetejére:
10 dkg ét tortabevonó,
2 e.k olaj (vagy főzött csokimáz, recept a Lúdlábnál)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük és kinyújtjuk.
Az egyik lapot tepsi hátán megsütjük és félretesszük.
A másik lapot vajazott, lisztezett tepsibe (22x36 cm) fektetjük. A 6 tojássárgát kikeverjük a cukorral és a darált mákkal (amibe kevés sütőport keverünk, ettől lazább lesz a piskóta), majd a felvert tojásfehérjét óvatosan hozzáforgatjuk.
Rákenjük a tepsiben lévő tésztára és 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Amíg sül, a pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt (addig takarjuk be folpackkal közvetlenül a krémet) a kihabosított margarinnal összedolgozzuk.
Ha a tészta kihűlt, rákenjük a krémet, majd erre tesszük a már előzőleg kisütött lapot. Az olajjal összeolvasztott csokival bevonjuk a tetejét.
Az első sorban lévőket beöntjük a kenyérsütőgép üstjébe, rá a liszt, élesztő, citromhéj, rum.. Dagasztás program. Ha megkelt, gyúródeszkára öntjük, kinyújtjuk,kb fél cm vastagra....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 20x20 centis tepsit. A csokit és a tejkaramellát vágjuk kis darabokra. Egy tálban keverjük össze az átszitált...
Elkészítési idő: 20+35 perc Nehézség: Könnyű0,5 l tej 1 rúd Bourbon vanília 150 g cukor 6 szép tanyasi tojás sárgája 0,25 l folyékony, de nagy zsírtartalmú tejszín (minimum 30%-os) Forrald fel a tejet a hosszában felhas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 tojássárgáját 10 dkg cukorral és 10 dkg vajjal habosra keverünk. Hozzáadunk 15 dkg lisztet, amiben elvegyítünk 1/2 cs sütőport. Amikor már jó habos a tészta, hozzáadunk 1 ek rum...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű