37 dkg liszt,
1 cs. sütőpor,
25 dkg kristálycukor,
25 dkg margarin,
4 tojás,
negyed üveg rumaroma,
fél dl tej,
fél k. őrölt fahéj,
fél üveg meggybefőtt,
1 szelet étcsokoládé
A margarint a cukorral és a rumaromával habosra keverem, egyesével hozzáadom a tojásokat. A lisztet összekeverem a sütőporral és a fahéjjal, majd ezt is a vajas krémhez adagolom, végül beleöntöm a tejet. Alaposan kikeverem a tésztát. A formába beleöntöm a tészta felét, majd rárakom a meggyet végül a maradék tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm.
4 dl tejfölt kikeversz egy kis porcukorral (kellemes íze legyen ), adsz hozzá egy kis vaniliás cukrot, reszelt citromhéját, aztán hozzákeversz még 4 dl tejszínt és addig kevered, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megfőtt tejbedarát hagyjuk kihűlni.Ha kihűlt felszeleteljük. Aztán bepanírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Közben az étolajat melegítjük, aztán a szelet grízeket beletesszük....
Elkészítési idő: kb 40-50 perc Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a meleg vizet + az ecetet és alaposan összedolgozzuk, összegyúrjuk. Gombóccá alakítjuk és fóliába cso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű