Az alsó réteghez: 20 dkg vaj, 7,5 dkg cukor, 5 evőkanál kakaópor, 2-2,5 dl tej, 30 dkg darált keksz, 10 dkg durvára vágott dió vagy mogyoró, 10 dkg kókuszreszelék
A krémhez: 15 dkg vaj, 1,5 dl tejszín, 1 csomag Gála főzés nélküli vaníliás pudingpor, 20 dkg porcukor
A mázhoz: 2 dkg kakaópor, 3 dkg cukor, 4 ek. víz, 3 dkg vaj
A vajat a cukorral, a tejjel és a kakaóval gőz fölött felfőzzük. Ekkor levesszük a gőzről és beleforgatjuk a szárazanyagokat. A kekszes masszát egy 20 × 30 cm-es tepsi aljába nyomkodjuk. A krémhez a vajat a porcukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a pudingport és a tejszínt, majd szép egyenletes sima krémmé dolgozzuk össze. Egyenletesen rákenjük a kekszes rétegre. A mázhoz a cukrot a kakaóval és a vízzel 2-3 percig főzzük, amíg kicsit sűrűsödik és beleolvasztjuk a vajat is, majd egyenletesen elkenjük a krém tetején. Hűtőbe tesszük és 3 órán át (de még jobb, ha egész éjszaka) hűtjük.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk, és kis golyókat formálunk belőle. Vajjal kikent, lisztezett tepsibe tesszük, és fakanál nyelével minden golyó közepébe lyukat fúru...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összedolgozom. Szükség szerint kanalanként annyi tejet adok hozzá, hogy szépen formázható legyen. A közepébe mazsolát vagy valamilyen aszalt gyümölcsöt nyom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a tojássárgákat, adjuk hozzá a kókuszkrémet és az őrölt kókuszt. Keverjük bele a lisztet és a sütőport. Verjük fel a cukorral a tojásfehérjét majd adjuk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta A 6 db tojást szétválasztjuk, a fehérjét félretesszük, a sárgáját 30 dkg cukorral habosra verjük kézzel vagy géppel. A cukros tojásba beleöntjük a lisztet, a sütőport, a v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű