Hab:
6 db tojás fehérje
30 dkg porcukor
1 e.k. keményítő
1 zacskó piskóta tallér
Máz:
40 dkg olvasztott tortabevonó
10 dkg margarin
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, az átszitált porcukrot apránként hozzáadjuk, majd a keményítőt. Szép simára keverjük.
A tallérokat tálcára pakoljuk, a habot zacsiba töltjük, sarkát levágjuk és a tallérokat kupacokat nyomunk.
A hűtőbe pihentetjük egy napot, majd a vízgőz felett megolvasztott csokoládémasszába mártjuk.
Amestecați făina, praful de copt și sarea. Bateți untul moale și zahărul cu ajutorul mixerului. Adăugați apoi oul, vanilia și sucul de lămâie și continuați să mixați încă 20-30 de...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Felverjük a 4 tojást a rummal vagy brandyvel, kevés sütőporral. 2. 1/2 liter vizet felforralunk, amikor lobogva forr, beleöntjük a 4 dl lisztet. 3. A tűzről levéve nagyo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet felforraljuk. A zsömléket apró kockákra vágjuk, a fölforrósított tejjel meglocsoljuk. A tejfölhöz hozzáadjuk a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a citromleve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben olvasszuk fel a margarint, majd a többi alapanyaggal alaposan keverjük össze. Az elkészült tésztát öntsük szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd 180 fokra...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes