Tészta: 60 dkg liszt, 3 tojás sárgája, 4 dl tej, 3 dkg élesztő, 6 dkg cukor, csipet só, 2 e.k étolaj, vaj és liszt a tepsi kikenéséhez.
Krém: 25 dkg margarin, 2 cs. vaníliás cukor, 20 dkg porcukor, 3 e.k kakaó
Teteje: 1 tojás sárgája, 5 dkg dió, porcukor
Langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel és a többi hozzávalóval összedolgozzuk könnyen nyújtható tésztát készítünk.6 részre osztjuk, fél óráig kelesztjük. Közben a margarint kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és az kakaóval. A tésztát kinyújtjuk, megkeverjük, a krémmel majd feltekerjük. Hármat – hármat összefonunk és kivajazott kilisztezett tepsibe terítve a réteseket további fél óráig pihentetjük. A tetejüket tojás sárgájával megkenjük, apróra vágott dióval meghintjük. Közepes hőfokú sütőben megsütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.
0.5 dl langyos tejből a cukorral és kevés liszttel kovászt futtatunk. A lisztet a tojássárgájával, a tejföllel és a maradék tejjel, sóval és a kovásszal bedagasztjuk. (ne legyen...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KözepesÖsszedolgozom a tésztát és letakarva a duplájára kelesztem. Lágy tészta legyenm de ne ragadjon. Olajos kézzel zsemle nagyságú darabokat csípek belőle,gombócokat formázok, megint k...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral, a sóval, és a fűszerrel elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet és összeállítjuk a tésztánkat. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főtt burgonyát áttörjük, majd a liszttel, a vajjal, a cukorral, a tojások sárgájával, a belemorzsolt élesztővel és csipetnyi sóval összegyúrjuk. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű