Tészta:
15 dkg vaj,
1 sütőpor,
5 dkg liszt,
10 dkg darált dió,
15 dkg porcukor, 5 tojás
20 dkg baracklekvár
Krém:
1 csokis pudingpor,
2 e.k. kakaópor,
15 dkg cukor,
3 dl tej,
0,5 dl rum,
20 dkg margarin,
10 dkg mazsola
Diós réteg:
20 dkg darált dió,
10 dkg porcukor,
2-3 e.k. tej, 0,5 dl rum
Csokimáz: 2 dkg cukor, 3 dkg kakaópor, 4 ek. víz, 3 dkg vaj
A tojások sárgáit habosra keverjük a vajjal és a cukorral. A diót a liszttel és a sütőporral összekeverjük és a tojásos krémhez adjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a masszába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsiben kb. 200 C-on 25-30 percig tűpróbáig sütjük.
Ha a tészta kihűlt, megkenjük a lekvárral és hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen.
A diós réteghez valókat összekeverjük és a lekváros tésztára kenjük.
A pudingot a tejjel, kakaóval, cukorral sűrűre főzzük és amíg még langyos, a kihabosított vajba keverjük kanalanként, a rummal és a mazsolával együtt. A diós rétegre kenjük.
Hűtőben hagyjuk kicsit dermedni, majd a csokimázzal bevonjuk: a cukrot , kakaót és a vizet összefőzzük és mikor már kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről és beleolvasztjuk a vajat. A süti tetejét bevonjuk vele.
1. A cukrot, a narancs héját és a 4 tojást jól kikeverem. 2. Hozzáadom a csipet sót, a lisztet, a sütőport, és összekeverem a narancslével, és lassanként a tojásos masszába keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A darált kekszet a kakaóporral egy nagy tálban összekeverem. 2 A kockára vágott vajat egy lábasban megolvasztom. Mikor már majdnem folyékonyra olvadt, hozzáadom a cukrot és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA puha, szobahőmérsékletű vajat keverd jól össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát. Forgasd több rés...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral A tojásokat kikeverjük a vajjal, a cukorral, majd hozzáadjuk a barackízt.A masszához hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű