9 e.k. liszt
1 tojás
3 púpozott e.k. tejföl
8 e.k. olvasztott zsír
6 e.k. liszt
A hozzávalókat összegyúrjuk. 8 e.k. olvasztott zsírt elkeverni, 6 e.k. liszttel.
Ezt kenjük a kinyújtott tésztára, feltekerjük és 4 részre osztjuk.
Töltelék ízlés szerint.
Piskóta készítés: A tojásokat jó 10 percig habosítsuk a cukorral egy elektromos habverővel. Adjuk hozzá az étolajat, majd szitáljuk bele a lisztet. Sütőpapírral bélelt, nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. A fehérjéből 1 csipet sóval kemény habot verünk, és a hűtőbe tesszük. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, és kézi habverővel fehére...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 2 narancs levét 8 deka cukrot, 1 1/2 deci vizet, 2 egész tojást hidegen összekeverünk és tűzön sűrű krémmé főzzük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElég nagy edény kell hozzá, a sima konyhai tál kicsi lesz! A tojásokat összekeverjük a vajjal és a cukorral, majd addig keverjük géppel, amíg a cukor teljesen felolvad. Ekkor ho...
Elkészítési idő: kb 1 ó. Nehézség: Közepes