50 dkg liszt, 3 dl tej, 3 dkg élesztő, 6 dkg cukor, 2 tojás sárgája, 2 vaníliás cukor, 5 dkg vaj,csipet só, ízlés szerinti lekvár
Az élesztőt kevés lengyos, cukros tejben felfuttatjuk. Az összes hozzávalót jól összegyúrjuk és 1 órán keresztül kelni hagyjuk. Ha megkelt, lisztezett felületen újjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk.
Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk és erre rakjuk a fánkokat. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórjuk, vagy csak lekvárral tálaljuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A muffinpapírokat beletesszük a 12 lyukú sütőforma mélyedéseibe. Egy keverőtálba beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd fokozatos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta száraz összetevőit egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, a zsírt, a tejfölt és a mézet és összegyúrjuk a masszát. Egy sütőpapírral kibélelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször érdemes az öntetek elkészítéséve kezdeni, mert úgyis hidegen kell azokat felhasználni. 1. A vaníliakrémhez kikeverjük a pudingport a cukorral, tojássárgákkal, vaníliás cu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRobotgéppel kb. 5 perc alatt habosra keverjük a tojást az édesítőszerrel, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat. Kézi habverővel óvatosan beleforgatjuk a kakaós, sütőporos barnarizs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű