500 g túró
100 g porcukor
1 db citrom reszelt héja
8 g vaníliás cukor
100 ml víz
6 lap zselatin
Először beáztatjuk a zselatinlapokat 100 ml vízbe egy pár percre, majd összemelegítjük 150ml vízzel, majd félretesszük.
A töltelékhez a túrót le passzírozzuk, majd ízesítjük vaníliás cukorral, citromhéjjal és egy kis porcukorral.
Hozzákeverjük a zselatint, és betesszük hűtőbe pihenni egy órára.
A pihentetés után folpackra halmozunk kisebb adagokat és feltekerjük hosszúkásra. Így tesszük be a fagyasztóba őket 2 órára.
Kicsomagoljuk a rudakat, tetszőleges hosszúságúra vágjuk őket, majd gyors mozdulatokkal megforgatjuk őket az olvasztott étcsokiban. Sütőpapírra tesszük és hagyjuk megdermedni.
A száraz és a nedves hozzávalókat összekeverem szilikonlapát segítségével, majd amikor összeállt, akkor összegyúrom kézzel formára. Majd két egyforma méretre veszem szét, lemérem é...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tésztához valókat a szárazanyagok kivételével összekeverem és gőz felett 15 percig főzöm. Még forrón összekeverem a szárazanyagokkal és még melegen 4 lapot nyújtok belőle, amit a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHozzávalók a piskótatésztához: 12,5 dkg porcukor 1 cs vaníliás cukor 4 db tojás (nagy) 12,5 dkg liszt 2 ek forró víz A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele a k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük, óvatosan hozzákeverjük a lisztet és a kókuszt. Elég sűrű, kemény tészta lesz. Zsírozott, lisztezett kisebb tepsiben elkenjük és addig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű