35 dkg liszt,
25 dkg margarin,
25 dkg túró,
1 t.k. só,
1 tojás + 1 a lekenéshez,
2,5 dkg élesztő,
15 dkg bacon (vagy füstölt tarja, sonka),
1 hagyma,
10 dkg füstölt sajt + a tetejére
Az élesztőt kevés tejben 1 kk. cukorral felfuttatjuk.
A bacont kis kockára vágva kiolvasztjuk és az apróra vágott hagymát megsütjük rajta.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a hagymás szalonnával és a reszelt füstölt sajttal. Kinyútjuk ujjnyi vastagra (NEM KELL KELESZTENI!) és tetszőleges nagyságúra kiszaggatjuk.
Tojással lekenjük, sajttal megszórjuk és 200 C-ra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük.
A húst megmossuk és hosszú csíkokra vágjuk Feltesszük főlni ,az apróra vágott fokhagymával ,borsal,sóval, vegetával. A főző tejszínt kikeverjük a lisztel ,a sajttal ,a megpucolt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst kicsit megpirítom, hozzáadom az 1dl vizet, félig megfőzöm. Még a tölteléket összeállítom , 2l enyhén sós vizet forralok. Ebbe rakom a megtöltött paprikákat és azokat a gom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szűzpecsenyéket hártyázzuk le. Hurokkötéssel kössük meg a húst olyan módon, hogy a "farok" részt fordítsuk vissza a "fej" irányába, majd rögzítsük. A könnyebb rögzítés...
Elkészítési idő: 110 perc Nehézség: KözepesA zöldpaprika magházát eltávolítjuk, az ereket kiskanállal kikaparjuk és jól megmossuk. A rizst félpuhára fűzzük és lehűtjük. A húst megsózzuk, fűszerezzük és a finomra vágott, zsí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű