menu

Családireceptkönyv.hu

Marlenka


Írta:

Elk. idő: kb. 1,5 óra
Adag: sok
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
2 ek. méz
2 ek. kakaó
2 db tojás
2 kk. szódabikarbóna
20 dkg cukor
15 dkg vaj, esetleg margarin
40 dkg liszt

Krém:
1 l tej
2 ek. liszt
37,5 dkg vaj, esetleg margarin
2 cs. vaníliás cukor
30 dkg cukor

Tetejére:
cukrozott kakaópor vagy reszelt csokoládé

Elkészítés:


A tészta alapanyagait összedolgozzuk, 4 cipóra osztjuk, és vékonyra kinyújtva egyenként megsütjük. 180 fok kb. 8 perc
A pudingot megfőzzük a tejjel és a liszttel, közben habosra keverjük a vajat a 30 dkg cukorral. Ha már langyos a puding, összekeverjük a cukros vajjal.
Összeállítjuk a süteményt, mind a négy lapra jusson a krémből. A tetejét megszórjuk cukrozott kakaóporral vagy reszelt csokoládéval, és néhány órára hűtőbe tesszük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az eredeti Marlenka egy Csehországban élő örmény cukrász által készített mézes-diós-karamelles sütemény. Ez a recept egyszerűbb és könnyebben elkészíthető változat, de nagyon finom.
A tészta kinyújtása kicsit trükkös, erősen lisztezni kell alul-felül, és az sem baj, ha elszakad, a tepsiben nyugodtan összerakosgathatjuk a darabokat, szépen összesül.
Én a nagy gáztepsiben készítettem, így nagyon vékony lett a tészta, de annál finomabb. Kihűlés után is könnyen törik, de akinek a puzzle nem okoz gondot, az megoldja.
Természetesen vajat használtam, nem margarint, és reszelt csokoládét.
Jó étvágyat!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Emeletes élvezet
Emeletes élvezet

Az első réteg egy kekszes összegyúrt massza, a kekszet a cukorral ,a vajjal és tejjel összegyúrjuk,annyi tejet adagolunk hozzá,hogy egy jó linzer állagú masszát kapjunk,majd egy te...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas-vaníliás madártej
Fahéjas-vaníliás madártej

Válasszuk ketté a tojásokat, a tojásfehérjéből kemény habot készítünk. Közben a tejet felforraljuk. Ha tej enyhén forr, óvatosan beleszaggatjuk a kis habgaluskákat, 1-2 percig főz...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Kevert tészta
Kevert tészta

A tészta minden alapanyagát keverőtálba tesszük és robotgéppel csomómentesre kavarjuk. Kézzel is kikavarhatjuk, ha nincs kéznél robotgép. Amikor a tészta teljesen csomómentes, papí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors pogácsa
Gyors pogácsa

A hozzávalókat 2,5 dl tejjel összedagasztani kisodorni, a tetejét tojássárgájával + tejjel megkenni, sajtot ráreszelni, vagy szezámmaggal megszórni, kiszaggatni. Ha megkelt 200...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk