50 dkg liszt
3 dkg száraz élesztő
1 dl tej
2 evőkanál cukor
csipet só
annyi langyos tej, hogy lágy állagú tésztát kapjunk.
15 dkg dió
10 dkg cukor
10 dkg Ráma
5 dkg mazsola
A tészta alapanyagát összegyúrni, ½-3/4 órát keleszteni, ha megkelt 4 részbe osztani. Kb fél centinyire kinyújtani, megkenni a diókrémmel és feltekerni. ½ cm-es darabokra szeletelni és össze-vissza lerakni az agyagedénybe. 2 dl langyos tejjel leönteni és 150 fokos sütőben 1 órát sütni.
A tojások sárgáját a cukorral (xukorral) felhabosítjuk, hozzáadjuk a vajat, a reszelt citromhéjat, egyneművé keverjük. Most tesszük bele a túrót, és még mindig az elektromos habve...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A tésztához a langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 csipet cukorral. 2. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat, a tojássárgákat, majd a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a vajat és a porcukrot kimérjük, hozzáadjuk a 1/2 vaníliás cukrot, egy citrom reszelt héját, és összegyúrjuk. Pár órára a hűtőbe tesszük. Majd vékonyra nyújtjuk, kiszagg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű