menu

Családireceptkönyv.hu

Egybensült fokhagymás ponty karácsonyra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db kb. 3 kg-os ponty
2 fej fokhagyma
3 evőkanál pirospaprika
2 evőkanál só
3 dl olaj
1 dl víz

Elkészítés:


A megtisztított hal fejét-farkát levágjuk /a keserűfogát eltávolítjuk/, kívül-belül besózzuk. Az egyik oldalát a gerincéig beirdaljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összetörjük, a pirospaprikával összekeverjük, majd a vágatokba töltjük. Egy tepsibe beleöntjük az olajat és a vizet, erre rátesszük a halat, és kb. 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük, közben néhányszor az olajos lével meglocsolgatjuk. Sós vízben főtt burgonya és ecetes uborka illik hozzá.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Pikáns hal
Pikáns hal

A halat, nagyobb falatokra vágom, kb. 4-5 centisekre, megsózom, lisztbe forgatom, lerázom a felesleget, és félreteszem.Kikeverem az édes-csípős szószt. Az édes csiliszószhoz, ha ni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sprotni sütve
Sprotni sütve

A halacskákat úszni tanítjuk a tejben körülbelül 5 percig. Nem muszáj egyben, hanem sütési adagonként, hogy spóroljunk a tejjel. Közben a lisztet összekeverjük sóval, borssal, ízlé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Cha ca - kurkumás-kapros hal ( vietnámi)
Cha ca - kurkumás-kapros hal ( vietnámi)

Elkészítés: A marinád összetevőit alaposan összekeverem egy nagy tálban (akár egy mozsárban össze is dolgozhatom őket előtte egyenletesre), majd a nagyobbacska falatokra vágott ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Borika halkréme
Borika halkréme

Késes aprítóban kikeverem a halat a hagymával Hozzáadom a mustárt/citromlevet és a lágy vajat Hűtőbe teszem, pár órára

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk