a tésztához:
15 dkg vágott dió
6 tojásfehérje
6 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál étolaj
fél üveg mogyorókrém
fél csomag sütőpor
háztartási keksz
a krémhez:
10 dkg csoki
6 tojássárgája
5 dl tej
3 dl tejszín
3 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás pudingpor
A tojásokat válaszd ketté. A fehérjét keverd össze a cukorral, és verd fel - nem kell, hogy kemény hab legyen. Add hozzá az étolajat, a sütőporos lisztet, valamint a zsemlemorzsát, és keverd össze alaposan. Egy tepsibe fektess sütőpapírt, és öntsd rá a masszát, ezután hintsd meg dióval, és 180°-ra előmelegített sütőben nagyjából 15 percig süsd. A meleg tésztát kend meg a mogyorókrémmel.
A krém elkészítéséhez keverd össze a tojássárgáját a pudingporral, a liszttel és a tej felével. A maradék tejet a cukorral forrald fel, majd öntsd a tojássárgás masszához, és folyamatos keverés mellett hagyd besűrűsödni.
A kapott krémet felezd meg, és az egyik felébe keverd bele a csokoládét, majd pedig hagyd kihűlni. Amikor már hideg, a szobahőmérsékletű vajat oszd ketté , és gépi habverővel keverd bele a kétfajta krémbe.
A mogyorókrémmel megkent tésztára kend rá a sárga masszát, majd a tejbe mártott háztartási keksszel borítsd be a tetejét. Erre kend rá a csokis krémet, végül a tetejét fedd be a kemény habbá vert tejszínnel. Ízlés szerint apróra tört mogyoróval szórd meg a tetejét.
Tálba öntjük a langyos tejet, hozzáadjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne. Tálba tesszük a lisztet és hozzáöntjük a tejes masszát, az olvastott...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűTegyük fel a tejet és a rizst. Amint a tej forrni kezd, csökkentsük a hőt és kis lángon, nagyjából 20 perc alatt, főzzük puhára. Ha szükséges, adjunk hozzá forró vizet, arra ügyelv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tehén túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját,csipetnyi sót, a vanillincukrot, búzadarát és a lisztet. Pár órát a hűtőben pihentetjük. Pihentetés után a felvert tojás fehérjé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sóval, és elmorzsoljuk a felkockázott, hideg margarinnal. A tejfölt hozzáadva jól összegyúrjuk, és fóliába csomagolva néhány órára (vagy egy éjszakára) hűtőb...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű