½ vanília rúd
½ l tej
40 g cukor (helyettesíthető nyírfacukorral)
só
2-3 teáskanál instant kávépor
100 g rizs
250 g tejszínhab
1 teáskanál vaníliás cukor
340 ml almaszósz (pürésített főtt alma fahéjjal és cukorral ízesítve)
Vágjuk fel hosszában a vanília rudat és kaparjuk ki a magokat. Forraljuk fel a tejet csipet sóval, cukorra, vaníliás cukorral, instant kávéporral és a vanília kikapart magjaival. Adjuk hozzá a rizst. Közepes lángon, folyamatos keverés mellett főzzük körülbelül 25 percig, amíg a rizs megpuhul.
Húzzuk le a tűzről és lefedve hagyjuk állni 10 percig. Öntsük poharakba a kávés tejberizst.
A tejszínt verjük kemény habbá, és ha szeretnénk, adhatunk hozzá kevés vaníliás cukrot. Közvetlenül fogyasztás előtt tegyük a kávés tejberizs tetejére, majd csillag alakban díszítsük almaszósszal.
1. Zuerst 100 g weiche Butter in die Schüssel der Küchenmaschine geben. 2. Anschließend den Zucker, das Salz, den Vanillezucker, den Zitronenabrieb und das Eigelb zufügen. 3. Die...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta összetevőit egy nagy tában simára keverjük, majd elosztjuk 12 kapszliban. Előmelegített sütőben megsütjük a muffinokat. Amíg sülnek a muffinok, elkészítjük a joghurtos k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lap elkészítéséhez a cukrot lassú tűznél felolvasztjuk, majd a tejet kanalanként hozzáadva simára főzzük. A tűzről levéve, hozzákeverjük a mézet. 2. Egy külön tálban kikava...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tésztához a cukrot, a margarint, és a 2 tojást habosra keverjük. 2. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, ezeket jól összegyúrjuk, a formákba vékonyan belenyomkodjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű