menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes kevert süti Igazi Nagymama illatú és ízű süte


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 pohár cukor
1 pohár méz
¾ pohár olaj
2 ½ pohár liszt
1 kk. fahéj
3 db tojás
1 zacskó sütőpor
1 pohár forró tea amit 2 teafilterből készítünk.

Elkészítés:


A cukrot, mezét, olajat, tojást, fahéjat összekeverjük.
Én egy ételaprítót gépet használtam erre a célra, de a kést kicseréltem a műanyagra.
1 perc keverés után hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
Mikor szép sima, hozzáontjuk az egy pohár forró teát és újból keverjük 1-2 percig.
Eléggé híg masszát kapunk, ne ijedjünk meg. Így lesz jó.
Az english cake formákat (hosszúkás magas, keskeny forma) kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a masszát. Ebből az adagból két forma lesz tele.

160 C-fokon sütjük, addig míg szép aranybarna lesz a teteje és ha kicsit megnyomjuk a tetejét már nem puha, hanem ruganyos.
Ekkor kivehetjük a sütőből. Azonnal lekenjük 2 ek. mézzel, ami az evőkanál fonákjával nagyon jól kenhető a forró süteményen.
Napokig puha marad. Forró kakaóval, tejjel vagy teával kínáljuk. Jó étvágyat!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Darálós keksz
Darálós keksz

Összekeverjük a hozzávalókat, keksznyomóval ("cseh automata") vagy kiskanállal tepsire halmozzuk a kekszeket majd forró ütőben megsütjük. A massza egy részét kakaóporral is ízesí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Muffin - mazsolás kokaszkák
Muffin - mazsolás kokaszkák

A lisztet, a cukrot a sütőporral összedolgozzuk, majd darabkákban hozzáadjuk a vajat, és az előzőleg megtisztított, beáztatott mazsolát, és csipetnyi sót is, s lassan annyi tejet,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Foszlós kelt diós csiga (Sóbors)
Foszlós kelt diós csiga (Sóbors)

Melegítsünk fel 150 milliliter tejet (ne legyen forró), keverjük bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és várjuk meg, amíg felfut. A lisztet öntsük egy tálba, az ujjunkka...

Elkészítési idő: 35+30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Babi
Amerikai fahéjas tekercs
Amerikai fahéjas tekercs

Az élesztőt beleszórjuk a cukros a langyos tejbe, majd állni hagyjuk amíg az élesztő fel nem fut. Egy nagy tálban összegyúrjuk a puha vajat, a sót, a tojásokat a lisztet az éleszt...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk