1 pohár cukor
1 pohár méz
¾ pohár olaj
2 ½ pohár liszt
1 kk. fahéj
3 db tojás
1 zacskó sütőpor
1 pohár forró tea amit 2 teafilterből készítünk.
A cukrot, mezét, olajat, tojást, fahéjat összekeverjük.
Én egy ételaprítót gépet használtam erre a célra, de a kést kicseréltem a műanyagra.
1 perc keverés után hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
Mikor szép sima, hozzáontjuk az egy pohár forró teát és újból keverjük 1-2 percig.
Eléggé híg masszát kapunk, ne ijedjünk meg. Így lesz jó.
Az english cake formákat (hosszúkás magas, keskeny forma) kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a masszát. Ebből az adagból két forma lesz tele.
160 C-fokon sütjük, addig míg szép aranybarna lesz a teteje és ha kicsit megnyomjuk a tetejét már nem puha, hanem ruganyos.
Ekkor kivehetjük a sütőből. Azonnal lekenjük 2 ek. mézzel, ami az evőkanál fonákjával nagyon jól kenhető a forró süteményen.
Napokig puha marad. Forró kakaóval, tejjel vagy teával kínáljuk. Jó étvágyat!
Összekeverjük a hozzávalókat, keksznyomóval ("cseh automata") vagy kiskanállal tepsire halmozzuk a kekszeket majd forró ütőben megsütjük. A massza egy részét kakaóporral is ízesí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a cukrot a sütőporral összedolgozzuk, majd darabkákban hozzáadjuk a vajat, és az előzőleg megtisztított, beáztatott mazsolát, és csipetnyi sót is, s lassan annyi tejet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsünk fel 150 milliliter tejet (ne legyen forró), keverjük bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és várjuk meg, amíg felfut. A lisztet öntsük egy tálba, az ujjunkka...
Elkészítési idő: 35+30 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt beleszórjuk a cukros a langyos tejbe, majd állni hagyjuk amíg az élesztő fel nem fut. Egy nagy tálban összegyúrjuk a puha vajat, a sót, a tojásokat a lisztet az éleszt...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű