menu

Családireceptkönyv.hu

Csokoládé Torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók...
(24 cm-s torta karikához)


tortalap...


8 db tojás
180 g liszt
160 g kristálycukor
csipet só




csokoládé(párizsi)krém...


500 g Ráma krémmargarin
500 g kristály cukor
180 g Holland kakaópor
300 ml habtejszín




cappucino krém...

300 ml (növényi)habtejszín
1 ek cappucino por
porcukor ízlés szerint

Elkészítés:


Sütőt előmelegítjük 180 fokra, tortakarika
alját sütőpaparral béleljük,oldalát
enyhén vajazzuk-félre tesszük.
Tojásokat szétválasztjuk, fehérjét csipet sóval
és a fele cukor mennyiséggel, nem túl
kemény habbá verjük. Sárgáját a cukor másik
felével, fehéredésig habosítjuk. A két masszát
óvatos mozdulatokkal egybe telepítjük,
majd apránként, vigyázva,hogy a habot ne törjük
hozzá szitáljuk a lisztet és elkeverjük
a tojásos masszában. Formába töltjük és
20-25 perc alatt készre sütjük.
Párizsi krém(csokoládé krém) készítése...
Keverő tálba kimérjük a krémmargarin 1/3-d részét
és a kakaóport, félre tesszük.
Egy edénybe öntjük a kristálycukrot
amit elkeverünk 3 dl tejszínnel.
Gázlángon,folytonos keverés mellett melegítjük,
amíg a cukorszemcsék teljesen el nem olvadnak,
és két ujjunk közé téve a szirupból, vékony
cukorszál nem húzódik(ez a szálpróba)

Ezt a forró szirupot ráöntjük a kakaós alapra
és egy habverő segítségével simára keverjük.
A kapott kakaós masszát lehűtjük, majd a
krémmargarin 2/3-t hozzá adagolva
robotgép segítségével, légiesen könnyű
krémmé dolgozzuk ki. 3-4 evőkanálnyi
mennyiséget nyomózsákba félre tehetünk
a torta tetejének dekorálásához(opcionális:)

A tortalapot 3 részre vágtam. A középső
és legfelső lap közepét egy nagyobbacska,
kör alakú kiszúróval kivágtam félre tettem.
A nagy lapokat megtöltöttem a párizsi
krémmel és a torta külső felszínét
is beborítottam vele.

Tejszínhab, cappuccino és kevéske
porcukorból, kemény habot vertem
amit a torta közepében maradt mélyedésbe
halmoztam. Egy (az előzőleg kivágott részből)
vékony piskóta réteggel fedtem
a habot amit, párizsi krémmel "álcázva"
lekentem. A torta oldalát, sütőben enyhén
megpirított kókusz reszelékkel "paníroztam"
tetejét recés habkártyával "fésültem" és
a félretett csoki krémből-csillagcsővel
mintát nyomva koronáztam meg...

Tejszínhab, cappuccino és kevéske
porcukorból, kemény habot vertem
amit a torta közepében maradt mélyedésbe
halmoztam. Egy (az előzőleg kivágott részből)
vékony piskóta réteggel fedtem
a habot amit, párizsi krémmel "álcázva"
lekentem. A torta oldalát, sütőben enyhén
megpirított kókusz reszelékkel "paníroztam"
tetejét recés habkártyával "fésültem" és
a félretett csoki krémből-csillagcsővel
mintát nyomva koronáztam meg...

Csokoládé Torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Receptek
almás pite morzsa sütemény, Szafi
almás pite morzsa sütemény, Szafi

A töltelék hozzávalóit aprítógépben darabosra daráljuk. (Adhatunk hozzá +1 tk. útifűmaghéjat.) A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2/3-át egy közepes méretű tepsi aljára simítjuk (2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: lilia113
Narancsos Amaretto Torta
Narancsos Amaretto Torta

Előkészítjük a sütőformát, kivajazzuk, kilisztezzük. A tojásokat különválasztjuk a fehérjéből és a vízből lágyhabot verünk, majd kanalanként, folyamatos keverés közben hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Banános szelet
Banános szelet

Egy piskótát sütöttem meg, egy 32x20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon, 20 perc alatt. A krémhez 3 dl tejet felforraltam, majd folyamatos keverés közben hozzáöntöttem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar diós csokis keksz
diós csokis keksz

A vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk