30 dkg liszt
20 dkg puha vaj
10 dkg cukor
1 tojássárgája
1 csipet sütőpor (ezt nem mindenki tesz bele)
1-2 kanál tejföl, de csak, ha nem áll össze a tészta!
A tetejére:
1 tojássárgája
kevés tört dió
A sütőporos lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, majd a tojássárgával tésztává gyúrjuk, ha kell még tejföllel lazíthatjuk.
15 percre tegyük a hűtőbe, de akár akár napokig is eláll és bármikor felhasználható.
A tészta felét vékonyra kinyújtjuk szaggatjuk, és a felét a lyukas közepű kiszúróval szaggatjuk, sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk és a tojássárgával lekenjük, dióval meghintjük, majd 180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük. A leeső részeket újra gyúrjuk és szaggatjuk, míg el nem fogy.
Mikor kihűlt akkor egy simát és egy diós süteményt lekvárral összeragasztunk.
Tegyük dobozba, és másnap már ehetjük is, 1-2 hétig is eláll, bár nem hiszem, hogy addig marad belőle.
1. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd az összes többi hozzávalóval elkeverjük. 2. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, majd 180 fokon alul-felül...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat gőz felett 5 percig keverni,utána 40dkg liszttel összegyúrni! 3 részre osztani,erősen lisztezett deszkán/szilikon lapon kinyújtani kb 25x30-as nagyságra,tepsi hátul...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd beledolgozzuk a porcukorral elkevert sütőport, a vaníliát, a tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, utána ezt is beledolgozzuk, a citrom héjat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojást habosra keverem a margarinnal és a cukorral, majd hozzáadom a liszt és a sütőpor keverékét, a kakaóport, végül a tejet. 2. Jól kikeverem, majd sütőpapírral bélelt t...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz