menu

Családireceptkönyv.hu

Francia krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt
15 dkg vaj
1 db tojás ( én gyorsfagyasztott levelestésztával készítem)
1 ek. ecet
1 dl tejföl
csipet só

vaníliás krém

1 l tej
4 db tojás
25 dkg cukor
2 db vaníliás cukor, vagy 1 vaníliarúd kikapart belseje
13 dkg liszt

hab

fél l tejszín

máz

1/2 kk. instant kávé
20 dkg cukor
7 dkg vaj
4-5 evőkanál tej.

Elkészítés:


Elkészítés:


Melegítsük elő a sütőt 165 fokra. A tészta elkészítésével kezdjük a munkát.
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára,utána könnyebb lesz vele dolgozni .

A kihűtött tésztát lisztezett deszkára helyezzük, kétfelé vágjuk, majd mindkét lapot kinyújtjuk. A lapokat egymás után, egy nagyobb tepsi hátuljára fektetjük, melyre előzőleg sütőpapírt tettünk , villával megszurkáljuk (bár így is fel fog hólyagosodni, de talán kevésbé) és 165 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

Most a vaníliás krém elkészítése következik.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadunk az 1 l tejből 1 dl-t, a lisztet és a cukor felét. Simára keverjük.
A gázra feltesszük a maradék tejet, hozzáöntjük a vaníliás cukrot, vagy a vaníliarúd kikapart belsejét, és felforraljuk.
Ha felforrt a tej, hozzáöntjük az előzőleg elkészített tojásos masszát, majd botmixerrel simára keverjük. Ezután lehúzzuk a gázról.
A tojásfehérjéket habbá verjük a cukor másik felével.
Visszatesszük a tejes masszát a gázra és nem túl nagy lángon hozzákeverjük a habot. Ezzel 2-3 percig még főzzük, közben óvatosan keverjük.
El is készült a vaníliás krémréteg.

Az egyik tésztalapra rásimítjuk a kész krémet, majd hagyjuk kihűlni – kb 30 perc
Most a tejszínhab réteget helyezzük fel. Ha a krém kihűlt, felverjük a tejszínhabot és a krémre simítjuk.

Ezután következik a máz elkészítése:
Az instant kávét feloldjuk a tejben, hozzátesszük a cukrot, majd takarék lángon kevergetjük, míg a cukor felolvad.
Ha elkezd sűrűsödni, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a vajat. Ezt a legjobb géppel végezni, míg tejföl sűrűségű krémet kapunk, kb 1 perc alatt.
Innentől kezdve gyorsan kell dolgoznunk, rásimítjuk a mázat a megmaradt másik tésztalap hátoldalára.
Ha kissé megszáradt a máz, felkockázzuk az immáron mázzal fedett tésztalapunkat.
Így darabonként helyezzük vissza a lapokat a tejszínhabra, így könnyen szeletelhető lesz a kész sütemény.

Francia krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Fahéjas, csokis banánkenyér
Fahéjas, csokis banánkenyér

A banánt pucold meg, és pürésítsd villával. Keverd hozzá egészben a tojásokat, a kétféle cukrot és az olvasztott vajat. A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a fahéjjal, a szódabik...

Elkészítési idő: 10+50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Feketeerdő triffle
Feketeerdő triffle

A piskótához a tojásokat válasszuk ketté, a 2 kanál cukrot keverjük habosra a tojások sárgájával. Majd adjuk hozzá a kakaóval elkevert lisztet. A tojások fehérjéből verjünk kemény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bounty golyó (Sütés nélkül)
Bounty golyó (Sütés nélkül)

A mascarponét keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd kézzel gyúrjuk össze a masszát. (ízlés szerint több cukrot is adha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült zabkása by Ildikó Megara Ulekla
Sült zabkása by Ildikó Megara Ulekla

Almát lereszeled, banánt szétnyomod, hozzáöntöd a többi hozzávalót és kis formában 25-30 percig 180 fokon sütöd (aranybarnára). Ajánlom olyan formát választani aminek az oldala lev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk