1 darab őzgerincformához
- 25 dkg darált háztartási keksz
- kb. 10 dkg puha vaj (szobahőmérsékletű)
- 5 dkg porcukor
- 2 csapott evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál rum (esetleg rumaroma)
- néhány evőkanál tej (csak annyi, hogy jól összeálljon a tészta, de ne legyen ragacsos)
- kb. 16 darab négyzet alakú háztartási keksz
A krémhez:
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)
- 4 dl tej
- 2-3 banán (vagy kb. 30 dkg más gyümölcs: málna, szeder, eper, meggy...)
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj
Egy lábasba öntsük bele a vizet, barna cukrot, sót és a vajat. Tegyük a tűzre. Amikor felforr, keverjük hozzá a lisztet, és addig kavarjuk, amíg egy nagy gömböcöt nem kapunk. Vegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krém készítése: A vajat éjszakára előhagyjuk, hogy mire dolgozunk vele meglágyuljon. A cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, jól elkev...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűSzitáljunk át 40 dkg réteslisztet, 15 dkg porcukrot és fél tasak sütőport. Válasszunk ketté 4 db tojást. A sárgájákat dolgozzuk 25 dkg vajjal a lisztes keverékhez. A tészta harmadá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűÖsszeállítom először is a tésztát. A lisztet, sütőport és a cukrokat összekeverem egy tálban. Hozzáadom a vajat és elmorzsolom. 2 Majd hozzáadom a tojást és a citrom levét. Öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű