500 g liszt
20 g élesztő
3 dl tej (eredetileg 2 dl-t írt)
1 kiskanál só
1 kiskanál cukor
5 evőkanál olaj
A tészta megkenéséhez:
100 g vaj (eredetileg 150 g margarin)
A pogácsa megkenéséhez és díszítéséhez:
1 tojássárgája (én egész tojást használtam)
Szezámmag
500 g liszt
20 g élesztő
3 dl tej (eredetileg 2 dl-t írt)
1 kiskanál só
1 kiskanál cukor
5 evőkanál olaj
A tészta megkenéséhez:
100 g vaj (eredetileg 150 g margarin)
A pogácsa megkenéséhez és díszítéséhez:
1 tojássárgája (én egész tojást használtam)
Szezámmag
A tejbe tettem a vajat, mikróban meglangyosítottam, majd addig kevergettem, míg a vaj felolvadt. A robotgép keverőtáljába öntöttem a langyos vajas tejet, beleütöttem a tojást, hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet mély tálba szitáljuk. 1 dl tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, és kb. 15 percig pihentetjük, amíg felfut. A liszt közepébe mélyedést...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Előző nap összegyúrjuk a fenti tésztához valókat, és hűtőben pihentetjük. Másnap 2-3 mm-es vastagságúra kinyújtjuk, és 5-5,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kerek formák...
Elkészítési idő: 20 perc+ pihent Nehézség: Könnyű.A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a szokásos módon kelt tésztát készítünk, amit jól kidolgozunk. A tésztát kétfelé vesszük és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaót é...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes