A tésztához:
75 dkg liszt
20 dkg zsír
25 dkg porcukor
5 egész tojás
2 csomag sütőpor
1,5 dl tej
Töltelék:
20 dkg margarin
30 dkg porcukor
2 dkg kakaó
1 dl rum
A bevonathoz:
kristálycukor
2 tojás fehérje
piros kék ételszínezék
tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kb 30 grammos ovális formákra alakítjuk a darabokat. A tepsibe ne rakjuk szorosan egymás mellé őket, mert megnőnek kissé.
180 fokon, 15 percig sütjük, majd kivétel és kihűlés után minden darab közepét kivájjuk, és a kapott morzsalékhoz hozzáadjuk a margarint porcukrot, rumot, kakaót.
A kapott masszát visszatöltjük a kivájt darabokba, és kettőt-kettőt összeragasztunk. A tojás fehérjét felverjük, az ételszínezéket pedig úgy keverjük össze, hogy kapjunk egy világosabb és egy sötétebb bordós színt amilyen a szilva színe.
A kikevert színt összekeverjük a tojásfehérjével majd ezzel a kétféle színnel bekenegetjük a szilvákat, egy egy darab bekenése után rögtön beleforgatjuk kristálycukorba, és már kész is.
Tipp:
A recept a Nagymamám receptje szerint készült, de mivel az Ő idejében még nem volt ételszínezék a színezést Ő vérnarancs aromával oldotta meg. A “szilvává alakítás” a saját “találmányom”. Csak nagyon türelmes embereknek ajánlom az elkészítését! :)
LINZERTÉSZTA: A hideg vajat felkockázzuk. A lisztet tálba szitáljuk és elvegyítjük a sütőporral . A tojást egy kis tálkában villával felverjük. Késes robotgéppel a legegys...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat a cukrokkal habosra keverem. Ezután hozzáadom az étolajat, ezzel tovább verem. A lisztet, sütőport, kakaóport összekeverem és a tojásos masszához szitálom, fakanáll...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverem, majd kikent, lisztezett tepsibe öntöm a tésztát, meggyet szórok rá, amit előtte liszttel lazán megszórtam(minden más gyümölccsel is lehet díszíteni), m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta két részre osztható. A tésztához mindent 1 tálba öntesz és összegyúrod A töltelék bármi lehet , ha nagyon leveses akkor a töltelék közé: 1 kis zsemlemorzsa . Pl. meggy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű