menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtkrémes Hajtovány


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


HOZZÁVALÓK

TÉSZTA :
- 60 dkg liszt
- 1 , 5 tk só
- 1 db tojás
- 0 , 5 dl olaj
- 3 dl tej
- 1 cs élesztő

TÖLTELÉK
- 3 db ( 30 dkg ) tömlős natúr sajtkrém
- egy csokornyi medvehagyma

TETEJE
- 1 tojás
- reszelt sajt
- napraforgómag

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit a szokásos módon bedagasztjuk, a duplájára kelesztjük.
- A medvehagymát összeaprítjuk és jól kikeverjük a sajtkrémmel, aki szeretné ízesítheti még sóval .
- Amikor megkelt a tészta háromfelé vesszük, téglalap alakúra kinyújtjuk és megkenjük a sajtkrémmel.
- Feltekerjük és kisebb trapézalakokra vagdossuk.
- Sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk és hagyjuk pihenni még félóráig.
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük.
- A kis trapézokat lekenjük enyhén felvert tojással, megszórjuk sajttal és a maggal.
- Sütőbe toljuk és szép pirosra sütjük.

Sajtkrémes Hajtovány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gertrúd
Márványos szelet
Márványos szelet

A cukrot és a tojást habosra kikeverni, beleönteni a sütőporral elkevert lisztet, a szódavizet, az olajat a citrom héját,ezzel jól elkeverni és zsírozott lisztezett tepsibe öntjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós-piskótás krémes
Diós-piskótás krémes

Először a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tej...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos szelet
Citromos szelet

Piskóta A tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük. Fokozatosan hozzákeverjük a forró vizet és az olajat. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport. A végén óvatosan belekeverjük a fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Aranygaluska vanília sodóval
Aranygaluska vanília sodóval

A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés cukrot szórunk rá és hagyjuk felfutni. A lisztet a sütőporral elkeverjük. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a többi hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk