Főoldal / Kelt tészták / Sajtos baconös pogácsa
Sajtos baconös pogácsa
Feltöltő: Kautz József Kategória: Kelt tészták 0 467 megtekintés
FavoriteElmentem!
ajax loader
Print Friendly
Sajtos baconös pogácsa
Sajtos baconös pogácsa
Sajtos baconös pogácsa 1
Sajtos baconös pogácsa 2
Sajtos baconös pogácsa
Hozzávalók:
kb.25 darabhoz
A tésztához:
50 dkg finomliszt
25 dkg Rama margarin
1 kispohár tejföl
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
2 db tojás sárgája
só
15 dkg reszelt trappista sajt
20 dkg bacon
A kenéshez:
1 db tojás
A tetejére:
Főoldal / Kelt tészták / Sajtos baconös pogácsa
Sajtos baconös pogácsa
Feltöltő: Kautz József Kategória: Kelt tészták 0 467 megtekintés
FavoriteElmentem!
ajax loader
Print Friendly
Sajtos baconös pogácsa
Sajtos baconös pogácsa
Sajtos baconös pogácsa 1
Sajtos baconös pogácsa 2
Sajtos baconös pogácsa
Hozzávalók:
kb.25 darabhoz
A tésztához:
50 dkg finomliszt
25 dkg Rama margarin
1 kispohár tejföl
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
2 db tojás sárgája
só
15 dkg reszelt trappista sajt
20 dkg bacon
A kenéshez:
1 db tojás
A tetejére:
15 dkg trappista sajt
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem
Elkészítés:
A bacont apró kockákra vágjuk, kipirítjuk és leszűrjük.
A cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk az élesztőt. A vajat elmorzsoljuk a liszttel,15 dkg reszelt sajttal és a többi összetevővel tésztát gyúrunk.
A tésztát 20 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk és még 40 percig kelesztjük. Ezután kinyújtjuk ujjnyi vastagra és éles késsel keresztben-hosszában sűrűn bevagdossuk.
Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Pihentetjük 10 percet, majd felvert egész tojással lekenjük, reszelt sajtot szórunk rá és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.
A darált háztartási kekszbe belekeverjük a kakaóport és a cukrot. Hozzáadjuk a rumot és annyi sárgabarack lekvárt, amivel inkább puha "tésztává" gyúrhatjuk. Megvizezett kezünk kö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA mascarponét kikeverjük a vaníliával, mézzel és málnával. A babapiskótákat beleforgatjuk a kávés-kakaós-barna cukros-málna pálinkás keverékbe. A piskótákra rétegesen rakjuk a kr...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket kézi mixerrel keményre verjük, a cukrot lassan hozzáadjuk. Addig verjük, amíg fényes, kemény masszát kapunk. Hozzáadjuk egyesével a tojássárgákat, majd 4-5 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLinzertésztát készítünk, kinyújtjuk, félig megsütjük. A kimagozott meggyet cukorral, fahéjjal, dióval pároljuk. A tojásfehérjét 90 dkg cukorral habbá verjük. A félig megsült tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű