menu

Családireceptkönyv.hu

Sonkás Tejfölös Papucs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


zzávalók a tésztához: kb. 25-30 darabhoz
- 50 dkg sima liszt
- 15 dkg zsír
- 3 dkg friss élesztő
- 3 dl langyos tej
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál só

A töltelékhez:
- 10-15 dkg sonka
- 2 dl tejföl
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- só és őrölt bors ízlés szerint

+ a tetejére 1 db felvert tojás

Elkészítés:


1. Kb. 1 dl langyos tejben az 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a zsírt, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a maradék tejet és bedagasztjuk a tésztát. Letakarva duplájára kelesztjük.
2. A töltelékhez apróra vágjuk a sonkát és a megtisztított hagymát, majd összekeverjük a tejföllel és a reszelt sajttal, ízesítjük sóval, őrölt borssal.
3. A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk kb. 5 mm vastagra, majd egyenlő négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére teszünk tölteléket és a két szélét összecsípjük (érdemes jó erősen összecsípni, hogy sütés közben ne nyíljanak szét). Sütőpapíros tepsire tesszük egymástól picit távolabb, mert sütés közben megnőnek egy picit - tetejét lekenjük a felvert tojással.
4. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 13 percig sütjük. (a sütési idő tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet - nálam 13 percig sültek)

Sonkás Tejfölös Papucs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tökmagos pogácsa
Tökmagos pogácsa

Az élesztőt futtassuk fel tejben cukorral. A lisztet szitáljuk le. Dagasztó gépbe rakjuk bele hozzáadjuk a margarint, tojást, sót, tejfölt,a megtört tökmagot, és a felfuttatott éle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jusztina
Sajtos rudak
Sajtos rudak

A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a vajat, és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sajtot és a tejben feloldott szódabikarbonátot, sima tésztává gyúrjuk. A sütőt 200 fokra előmelegít...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Olasz grissini
Olasz grissini

Tegyük a tésztát egy sütőpapírra. Locsoljunk rá kevés olíva olajat, szórjuk meg sóval, borssal, rozmaringgal. Szórjuk a tetejére a reszelt sajtot. Vágjunk hosszú csíkokat a tésztáb...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos kréker
Sajtos kréker

A szezámmaggal, sóval vegyített liszttel elmorzsoljuk a felkockázott, hideg vajat, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tejet, a mustárt, majd jól összegyúrjuk. Kb. 15cm hosszú hen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk