menu

Családireceptkönyv.hu

Török pide


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók: 6 darabhoz
- 50 dkg sima liszt
- 4 dkg friss élesztő
- 1 kávéskanál kristálycukor
- 1 csapott teáskanál só
- 1 evőkanál olaj
- 1 dl langyos tej
- kb. 1,5 dl langyos víz

+ 1 felvert tojás a tészta lekenéséhez

A feltéthez:
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 fej vöröshagyma
- 2-3 cikk fokhagyma
- 1-2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
- 1 kis doboz paradicsompüré (70 g-os)
- őrölt kömény ízlés szerint
- só, őrölt bors ízlés szerint

- 10 dkg reszelt sajt

+ apróra vágott petrezselyemzöld a tálaláshoz

Elkészítés:


1. A tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral.
A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt a tejjel + az olajat és annyi vizet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Letakarva duplájára kelesztjük - addig elkészítjük a tölteléket.
2. A megtisztított/megmosott hagymát és fokhagymát apróra vágjuk.
Egy serpenyőben felmelegítjük az olaj és vaj keverékét, majd megpirítjuk a hagymát és fokhagymát (a fokhagymára ügyeljünk, nehogy megégjen). Hozzáadjuk a darált húst, majd kevergetve megsütjük. Közben ízlés szerint fűszerezzük az őrölt köménnyel, sóval, őrölt borssal. A vége felé hozzáadjuk a paradicsompürét is és összeforraljuk.
3. A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk az egyiket ovális alakúra, majd a két szélét jól összecsípjük, két oldalt felhajtjuk (ezt a hajtás részt jól odanyomkodjuk az aljához, hogy sütés közben ne nyíljon szét), majd itt-ott összecsípjük a tésztát csónak alakúra formázva. A további 5 tésztával is így járunk el.
4. A kihűlt tölteléket elosztjuk a csónakokban, megszórjuk reszelt sajttal és sütőpapíros tepsire tesszük őket. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük őket. (a sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet)
5. Tálaláskor megmosott, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk a tetejét.

Török pide

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Paprikás csirke nokedlivel és uborkasalátával
Paprikás csirke nokedlivel és uborkasalátával

A csirkemellet kockára vágjuk,kókuszzsíron hagymát, fokhagymát, tv-paprikát, paradicsomot fonnyasztunk, majd a tűzről levéve pirospaprikát teszünk bele. Hozzáadjuk a felvágott hús...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hűtött lángos Ancsitól
Hűtött lángos Ancsitól

Az egyik pohár kefírt meglangyosítani pici cukorral, bele az élesztőt felfuttatni. A többi hozzávalóval összegyúrni. Nagyobb nylonzacskót beolajozni, ebbe bele a tésztát. Legalább...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Virslis fonat
Virslis fonat

A leveles tésztát kicsomagoljuk, és rajta hagyjuk azon a sütőpapíron, amire feltekerték. Függőlegesen az asztalra fektetjük, és gondolatban 3 részre osztjuk. A közepére lefektetjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Hagyományos fánk
Hagyományos fánk

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk