8 tojás,
8 ek. cukor,
9 ek. liszt,
1 vaníliacukor,
1 sütőpor,
csipet só és
3 ek. olaj
méretű tepsibe tű próbáig sütjük. Ha kihűlt lapjában ketté vágjuk és a következő krémmel megtöltjük.
Túrókrém:
50 dkg túró, 10 dkg tejszínes krémsajt, 1 citrom reszelt héja, 25 dkg margarint habosra keverünk 20-25 dkg cukorral hozzá adjuk a túróhoz, és összekeverjük, a felét az elvágott piskótára kenjük, rátesszük a piskóta lap másik felét, tetejére kenjük a maradék túrót.
2 kis kocka csokit meg olvasztunk és egy zacskóba öntjük, a végét levágjuk és ezzel megcsurgatjuk a túró tetejét, idény gyümölccsel díszítjük.
Lassú lángon felmelegítem és a kihűlt süteményt beborítom vele.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból diós piskótát készítünk, Sütőpapirral bélelt tepsziben alsó-felső sütéssel, 180 fokon kb.20 percig sütjük. A cukrot a rum egy részével, a vajjal és a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKikeverem csomómentesre a pudingport, lisztet, tojást, cukrot kevés tejjel. A többi tejet felteszem forrni. Forrás előtt beleöntöm a pudingos öntetet. Lassú tűznél sűrüre főzöm....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Liszt és evőkanál-méret függő, hogy mennyi tejfölt fog felvenni a tészta. Gluténmentes liszttel 2-3 ek tejföl biztos kelleni fog! A tészta n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű