Első tészta: 40 dkg. liszt, 2 kis pohár tejföl, só, 2 tojás
Második tészta 20 sütjük, amíg jó színt kap a teteje és al alja.dkg. liszt, 20 dkg. zsír, kenéshez olvasztott zsír.
Elkészítjük a kétféle tésztát, kis pihentetés után az elsőre rákenjük a másodikat, összegöngyöljük, 6 részre osztva letakarva egy éjszakát a hűtőben tartjuk. Másnap betöltjük, előtte jó vékonyra elsodorjuk. Kissé bekenjük olvasztott zsírra.
Légkeveréses sütőben 160 fokon 30 percig, 180 fokon 15 percig sütjük amíg szép színt kap a tészta.
Réteslisztből készült, nem kell bele 2 egész pohár tejföl.
Kedves Szilvia ! Nézd meg légy szíves az adagolásnál a második tésztaleírást. Elcsúszott, ott 20 dkg lisztet a zsírral összemorzsolod és kész ?
6 évesElkészítés: 1. Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűA vajat és a csokit gőz fölött összeolvasztani, majd tűzről le. Belekeverni a többi hozzávalót. Formába önteni (közepes tepsi), forró sütőben közepes lángon sütni úgy, hogy a közep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz ajándékba kapott kovászt műanyag tálba öntjük, csak fakanállal kavarjuk. Szobahőmérsékleten tároljuk, befedni TILOS, hűtőbe tenni TILOS. 1. nap: adjunk hozzá 2,5 dl kristályc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaníliakrémhez a tojássárgáját nagyobb méretű tálban habosra keverjük a cukorral, a keményítővel, a vaníliával és 1 dl tejjel. A maradék tejet és a tejszínt felforraljuk, majd fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű