2 liter házi tej (IGAZI tej!)
1 kg túró (ebből jó a bolti is, nem kell feltétlenül extra minőségű)
12 dkg vaj
2,5 kávéskanál só (púpozva)
2 kávéskanál szódabikarbóna
A tejet fazékba öntjük, belemorzsoljuk a túrót, és meg-megkevergetve forrásig melegítjük. Ekkor egy szita vagy egy pici lyukú tésztaszűrő segítségével leszűrjük a felpuhult túrót, és átesszük egy másik lábosba. Beletesszük a sót, a szódabikarbónát és a vajat, és
állandóan keverve pontosan 5 percig főzzük.
És ennyi. Egy öblös, nem túl nagy tálba tesszük a masszát, alaposan lepaskoljuk-nyomogatjuk a tetejét, és félretesszük pihenni. Két óra múlva már ki is fordíthatjuk a sajtot a tálból - még hagyjuk pihenni egy-két napig. Akár persze azonnal is fogyasztható, de én azt tapasztaltam, gazdagabb íze lesz, ha állni hagyjuk egy kicsit.
Hűtőben sokáig eláll, de nem lesz ám erre ideje :-)
Lehet ízesíteni fűszerekkel, hagymával, dióval stb.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük,majd gőzre tesszük. Ha kellő meleg,tegyük hozzá a kakaót és a feldarabolt csokoládét. Amikor a csoki elolvadt- közben keverjük- hagyjuk ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lényege, hogy palacsinta állagú tésztát kapjunk, mikor kikeverjük a hozzávalókat. Ez a mennyiség két vastag palacsintához elég. Kis lángon 3-4 percen át sütjük így biztosan megtu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű