50 dkg túró
2 tojás
pici só
7 dkg búzadara
2 csapott ek. liszt
Vizes gézzel "gombócolunk". Forrásban lévő sós vízben főzzük, kb. 10 percig.
Amikor felsétál a víz tetejére, bele a prézlibe.
Rá porcukor és tejföl.
A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a tojásokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Egy másik edényben a liszthez szórjuk a sót és a sütőport, majd összekavarjuk. A mar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szója tejet felforraljuk, beledobjuk a mazsolákat , mint a puding főzésénél ugyanúgy járunk el, nem főzzük sűrűre, csak közepes sűrűségűre. A végén a reszelt citrom héjjal "fűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn jó sok almával szeretem. Fahéj almát vettem most hozzá, meghámoztam, lereszeltem. Meglocsoltam citromlével, hogy ne nagyon barnuljon be. Pár perc múlva kinyomkodtam a levét. 3 d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztben elkeverem a sütőport és a porcukrot, majd elmorzsolom benne a margarint és összegyúrom a citrom levével és a tojássárgákkal. 2. A kosárka formákat margarinnal kikene...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű