- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg cukor
- 2 dl tejföl
- 2 db tojás
- fél sütőpor
- A két tojást szét kell választani. A fehérjét kemény habbá kell verni robotgéppel.
- A tojássárgáját habosra ki kell keverni a 20 dkg cukorral és a 2dl tejföllel,
- Ehhez hozzá kell adni a lisztet és a sütőport, majd a felvert tojásfehérjét.
- A tepsit ki kell vajazni és lisztezni. Ebbe megy bele a massza. Meggyet vagy más gyümölcsöt, diót lehet beletenni.
- 180 fokos sütőben barnára sütjük. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a belseje is megsült-e.
Lassú tűz mellett megfőzzük a grízt a tejjel, majd hűlni hagyjuk. Ez idő alatt, elkészítjük a tésztát: a tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk, majd 4 részre osztva, lemeztepsi...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesAz élesztőt langyos tejjel és cukorral felfutattjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a jól felvert tojásokat, az élesztőt, porcukrot, sót, tejet, gyorsan összedolgozzu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukrot habosra keverjük,mehet hozzá az olaj,só,vanilia kivonat,és a joghurt. Hozzá keverjük a lisztet amiben elkevertük a kakaóport,szódabikarbónát,sütőport. Hozzákeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzákeverjük a sütőport, a lisztet és a vizet. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan összekeverjük a sárga masszával. Süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű