menu

Családireceptkönyv.hu

LÁNGOSKA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 tojás,
1 pohár kefir vagy joghurt,
40 dkg apróra vágott párizsi (parizer) vagy sonka,
20 dkg liszt,
só,
olaj a kisütéshez.

Elkészítés:


A két egész tojást kevés sóval felverem, majd hozzáteszem a kefirt, az apróra vágott párizsit és a liszttel galuska sűrűségű tésztává keverem. Palacsintasütőbe kevés olajat öntök, s 1 evőkanál mennyiségű tésztamasszát szétterítek benne. Mindkét oldalán pirosra sütöm. Savanyúsággal vagy salátával, tea mellé kitűnő vacsora.

LÁNGOSKA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krémsajtos minipogácsa
Krémsajtos minipogácsa

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukorral. A tészta hozzávalóihoz hozzáadjuk az élesztőt, és annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy se túl lágy, se túl kemény ne le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Sajtos masni
Sajtos masni

A leveles tésztát osszuk két részre (válasszuk el a lapokat, vagy vágjuk félbe a tömböt), s mindkét felet nyújtsuk ki 1-2 mm vastagra. Az egyik részt kenjük meg tojással, s szórju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sós rúd
Sós rúd

A tészta hozzávalóit egy tálba mérem,jól összegyúrom. 2 mm vastagságúra kinyújtom a tésztát. Körbevágom a tészta széleit, hogy szép formás rudakat kapjak. Derelyevágóval feldara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Ropogós mákos-szezámos stangli
Ropogós mákos-szezámos stangli

A hozzávalókat összegyúrjuk. Annyi tejföl kell bele, hogy lágy, könnyen nyújtható tészta legyen. Alaposan lisztezett felületen kinyújtjuk úgy, hogy egy kis vagdosás-tapasztgatás,...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk