2 tojás,
1 pohár kefir vagy joghurt,
40 dkg apróra vágott párizsi (parizer) vagy sonka,
20 dkg liszt,
só,
olaj a kisütéshez.
A két egész tojást kevés sóval felverem, majd hozzáteszem a kefirt, az apróra vágott párizsit és a liszttel galuska sűrűségű tésztává keverem. Palacsintasütőbe kevés olajat öntök, s 1 evőkanál mennyiségű tésztamasszát szétterítek benne. Mindkét oldalán pirosra sütöm. Savanyúsággal vagy salátával, tea mellé kitűnő vacsora.
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukorral. A tészta hozzávalóihoz hozzáadjuk az élesztőt, és annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy se túl lágy, se túl kemény ne le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát osszuk két részre (válasszuk el a lapokat, vagy vágjuk félbe a tömböt), s mindkét felet nyújtsuk ki 1-2 mm vastagra. Az egyik részt kenjük meg tojással, s szórju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba mérem,jól összegyúrom. 2 mm vastagságúra kinyújtom a tésztát. Körbevágom a tészta széleit, hogy szép formás rudakat kapjak. Derelyevágóval feldara...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Annyi tejföl kell bele, hogy lágy, könnyen nyújtható tészta legyen. Alaposan lisztezett felületen kinyújtjuk úgy, hogy egy kis vagdosás-tapasztgatás,...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű