menu

Családireceptkönyv.hu

Joghurtos-epres szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál liszt

Krém:
2 csomag pudingpor (lehet vanília vagy eper is)
tej és cukor
2 kis pohár epres joghurt
5 dl habtejszín
50 dkg eper



Elkészítés:


A tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük, a tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük. A cukros tojássárgáját apránként, folyamatosan kavargatva a fehérjehabhoz adjuk, majd hozzákeverjük a lisztet. Egy lapot sütünk belőle.

A 2 csomag pudingport a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük (arra figyeljünk csak oda, hogy amennyi a joghurt mennyisége, annyival kevesebb tejet használjunk a főzésnél!). Belekeverünk 2 pohár epres joghurtot. A felvert tejszínhab felével fellazítjuk krémet, megkenjük a lapot, epret darabolunk a tetejére, kissé belenyomkodjuk, majd rákenjük a maradék tejszínhabot és eperszeletekkel díszítjük.

Joghurtos-epres szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Csuri
Gyors Somlói galuska
Gyors Somlói galuska

1, Egy tálkába tördelj babapiskótát nagyjából egységes méretű darabokban, majd a meggybefőtt levéből pár kanálnyival locsold meg őket, majd szedd rájuk a meggyet. Szórd meg a darál...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Kijevi krémes
Kijevi krémes

Elkészítés 1. A lisztet a cukorral, a tejföllel, a Ramával, és a tojássárgával, valamint a sütőporral összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. 2. A tésztát egyenként kisodorjuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsóka
Bécsi barackos lepény Füzike
Bécsi barackos lepény Füzike

10 dkg vaj vagy margarin, 30 dkg cukor, 4 tojássárgája. Ezeket kikavarjuk. Bő 2 dl tejet hozzáadunk, majd egy citrom reszelt héját és levét. Jön még hozzá 30 dkg liszt, fél cs...

Elkészítési idő: 3
Nehézség: Közepes
share
Írta: Éva
Tejfölös krémpite
Tejfölös krémpite

A pudingport megfőzzük a cukros tejben, majd amikor már langyosra hűlt, hozzá keverjük a tejfölt, a citrom héját és a kifacsart levét.A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat és hűt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk