Tészta:
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál liszt
Krém:
2 csomag pudingpor (lehet vanília vagy eper is)
tej és cukor
2 kis pohár epres joghurt
5 dl habtejszín
50 dkg eper
A tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük, a tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük. A cukros tojássárgáját apránként, folyamatosan kavargatva a fehérjehabhoz adjuk, majd hozzákeverjük a lisztet. Egy lapot sütünk belőle.
A 2 csomag pudingport a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük (arra figyeljünk csak oda, hogy amennyi a joghurt mennyisége, annyival kevesebb tejet használjunk a főzésnél!). Belekeverünk 2 pohár epres joghurtot. A felvert tejszínhab felével fellazítjuk krémet, megkenjük a lapot, epret darabolunk a tetejére, kissé belenyomkodjuk, majd rákenjük a maradék tejszínhabot és eperszeletekkel díszítjük.
1, Egy tálkába tördelj babapiskótát nagyjából egységes méretű darabokban, majd a meggybefőtt levéből pár kanálnyival locsold meg őket, majd szedd rájuk a meggyet. Szórd meg a darál...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés 1. A lisztet a cukorral, a tejföllel, a Ramával, és a tojássárgával, valamint a sütőporral összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. 2. A tésztát egyenként kisodorjuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű10 dkg vaj vagy margarin, 30 dkg cukor, 4 tojássárgája. Ezeket kikavarjuk. Bő 2 dl tejet hozzáadunk, majd egy citrom reszelt héját és levét. Jön még hozzá 30 dkg liszt, fél cs...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: KözepesA pudingport megfőzzük a cukros tejben, majd amikor már langyosra hűlt, hozzá keverjük a tejfölt, a citrom héját és a kifacsart levét.A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat és hűt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű