- 30dkg liszt
- 20dkg margarin vagy vaj
- 10dkg porcukor
- 1 tojás
- citromhéj, van.cukor
- lekvár
- csoki
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a többi hozzávalót és hűtőben becsomagolva pihentetjük legalább 1 órát. Ezután enyhén lisztezve kinyújtjuk vékonyra, szaggatjuk és sütjük. 180-200fok 10 perc kb.
Ha kihűlt megtöltjük lekvárral. A linzert porcukrozzuk. Az ishlerhez a csokit megolvasztjuk, lehet mikróban is. Ha sűrűnek találjuk a csokit, olajjal higíthatjuk picit, de jól keverjük el benne.
A vajat hidegen gyúrjuk a tésztába, lehetőleg gyorsan állítsuk össze, hogy ne melegedjen át a tészta a kezünktől. Sütésnél ha már rózsaszínesedik a tészta vegyük ki, nem szabad túlsütni.
A hozzávalókat összekeverjük,gyúrjuk,majd kis gombócokat formálva,meghempergetjük kókusz reszelékben és egy tányérra halmozzuk a gombócokat.Befaljuk :)
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA gyümölcsöket a porcukor felével elkeverjük, alacsony lángon felfőzzük. 1 dl vízben elkeverjük a keményítőt, besűrítjük vele a gyümölcsszószt, majd hozzáadjuk a reszelt narancshéj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összekeverjük, tálba tesszük, behűtjük. A tetejét gyümölccsel díszítjük és tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetevőket egybe mérjük és kihabosítjuk. 25×40-es lapnak kikenjük és 180 fokon kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. A lecsöpögtetett, összekockázott meggyel a piskótát megszór...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz