500 ml tejszín
20ml tej 3,5%
30g cukor
170g süritett tej
50ml erős kávé
200 ml wisky (vagy brandy)
1ek vanilia esencia
Forrásig melegitjük a tejet és a tejszínt . A cukrot karamellizáljuk és felöntjük óvatosan a forró tejszínnel. Ha simára kevertük hozzáadjuk a sürített tejet és a kávét , így összeforraljuk . Majd a tüzről levéve hozzáadjuk a wiskyt is. Üvegekbe töltjük és 1-2 napig érleljük.
A vízből és a cukorból szirupot főzünk, elég kb. 5 percig forralni, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A málnát megmossuk, majd lassúprésen lepréseljuk. Akinek nincs lassúprése, az tu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent megtisztítva egy turmixgépben összekeverünk. Hűtve fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA gyümölcsöt forró vízben megmossuk, és szárazra törölgetjük. Egy villávaltöbbször megszurkáljuk, és egy nagy befőttes üvegbe rakjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól lezárjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA növényeket alaposan leöblítjük, kézzel kicsit megtörjük és befőttesüveg vagy más edény aljába tesszük. Hozzáadjuk a karikára vágott citromot és a citromsavat. Felöntjük vízzel,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű