25 dkg vaj (margarin) vagy 20 dkg zsir, 25 dkg cukor, 4 tojással habosra keverjük. Majd 25 dkg liszt, 14 dkg darál dió (vagy dejó) 1 citrom héja és leve 1 vaniliáscukor, 1 sütőpor. Összekeverni és lisztezett zsirozott tepsibe sütni, mikor majdnem kész a sütőben rászórni egy kis cukrosdiót.
A gesztenyemasszát a kekszmorzsával, a vajjal és és rummal összedolgozzuk sima masszává. Egy 30×20 cm-es deszkára zsírpapírt teszünk és a masszát egyenletesen elkenjük rajta....
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA mazsolát rumba áztatjuk, a dió 2/3-át ledaráljuk, 1/3-át durvára vágjuk. Utána megsütjük a piskótákat, egyenként. A simához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a muffinformákat előkészítjük: muffinpapírral kibéleljük (így nem fog beleragadni a zselé a formába). A vajat habosra keverjük a cukorral, majd ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtészta az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben és a zsír elmorzsoljuk a liszttel és a sütőporral majd jól összedolgozzuk az anyagokat és hagyjuk kelni a diós töltelék az anyagok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű