Hozzávalók: ( Kb. 18-20 db)
50 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 2,5 dl tej, 2 ek cukor, 1 tojás, 10 dkg margarin, csipet só, kenéshez tojás, fahéjas cukor v. cukros kakaó v. kókusz v. cukros dió, kb. 10 db papírtörlő guriga feldarabolva,vagy a sörös doboz is nagyszerű...
1. A langyos cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez, sóhoz és tojáshoz. Végül az olvasztott margarint is hozzáadjuk és jól összegyúrjuk. Hagyjuk megkelni.
2. Míg a tésztánk kel, bevonjuk a WC papírgurigánkat alufóliával vagy jó a sörös doboz is.
3. Ha a tészta kész, kinyújtjuk és hosszú csíkokra vágjuk.
4. Az alufóliázott gurigákat bekenjük olajjal, hogy könnyen lecsússzon róla a tészta, ha megsült.
5. Rátekerjük a gurigákra a tésztát és alaposan szétnyomkodjuk, hogy összeragadjanak a tésztacsíkok.
6. Alaposan bekenjük tojással és belenyomkodjuk a fahéjas cukorba. (Nagyon bele kell nyomkodni, különben sütés után lepotyog róla a cukor.)
7. Előmelegített sütőben 160c-on légkeveréses verzióba kb 20 percig sütjük... természetesen állítva!!! Miután kivettük lehúzzuk a kalácsokat a gurigákról és máris tálalhatjuk
Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlaposan kikeverjük a tojást a cukorral, kakaóval, a sütőporral és a margarinnal majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet, a reszelt citromhéjat és a lisztet. Kikent tepsiben megsütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat gőz felett összemelegíteni. Majd összegyúrni a lisztes keverékkel. A tésztát három felé osztani, gombócokká formálni és hűtőben pihentetni kb. félóráig. Mindhárom g...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálban habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét, pici rumaromát. Lazán hozzáforgatjuk a habbá vert fehérjéket. A...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű