8 tojásból készítettem egy hagyományos sárga piskótát. 8 tojásból még egy hagyományos sárga piskóta, amibe tettem pár kanál erdei gyümölcs szörpöt, hogy rózsaszín legyen a tészta. De ha nincs szörp, mehet egy kis ételszínezék. Az első sárga lapot ketté vágtam. Az alsó lapot megkentem ribizlilekvárral, majd rá a rózsaszín lap. A rózsaszín lapot megöntöztem sziruppal. Szirup készítése: 25 dkg cukrot, 2,5 dl vízzel felforralni, ha langyos, hozzáadni egy kis puncsaromát vagy 1 dl rumot, és szintén szörpöt vagy ételszínezéket. Ezzel meglocsolni a lapot, majd végül a sárga lapot szintén lekenni lekvárral, megfordítva rátenni a sütire. A tetejére cukormáz: 25 dkg porcukrot kikeverni 2 evőkanál citromlével, 2 evőkanál forró vízzel és egy pici ételszínezékkel. Itt én is ezt használtam, mert a sziruptól nem akart rózsaszín lenni. Majd olvasztott csokival díszíteni.
Habosra kikeverjük a cukrot az egész tojásokkal, és a sütőporral, majd tovább keverjük a tejfellel. Beleadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a darált mákot, a reszelt citromh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, cukorral, sütőporral, a tojássárgájákkal és kevés tejjel. Gyúrható tésztát készítünk. 22 x 34-es tepsit kizsírozunk, és kilisztezünk. Kb. 1 c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három cipóra osztjuk. A cipókból három 32x34cm-es lapot nyújtunk, és 180 fokon 10 perc alatt megsütjük. A pudingporokat vaníliás cukros tejb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű