menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtszószos rántott csirkemell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2 csirkemell
3 evőkanál liszt
2 tojás
5 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
olaj

Aa szószhoz:

3 dl főzőtejszín
1 teáskanál vaj
10 dkg reszelt parmezán
2 evőkanál tejföl
friss petrezselyemzöld

Elkészítés:


A húst csíkokra vágjuk és fűszerezzük. A szokásos módon panírozzuk, lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a fölösleges zsiradékot. A főzőtejszínt egy edénybe öntjük és felmelegítjük, beletesszük a vajat és a reszelt parmezánt, folyamatosan kavargatjuk. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a sajt megolvad, majd félrehúzzuk és hagyjuk egy kicsit hűlni. A tejfölt hozzákeverjük és a szószt a húsokra öntjük. A felaprított petrezselyemzöldet rászórjuk és tálalhatjuk is.

Sajtszószos rántott csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
SÜLT CSÁSZÁRHÚS
SÜLT CSÁSZÁRHÚS

Kevés olajba teszek pirospaprikát, bors, kömény, vegeta vagy só, hagymapor, fokhagymapor majd összekeverem és a pecsenyehúst (1Kg) beleforgatom úgy hogy mindenhol érje és abban hag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Cipóban sült csülök / tarja
Cipóban sült csülök / tarja

A csülköt / tarját megfőzzük,csülköt kicsontozzuk,hagyjuk hűlni. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral. Lisztbe morzsolni a vajat,bele a só, 2 egész tojás, felfuttatott él...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Almás karaj
Almás karaj

Az almás karajhoz felszeleteltem a húst, kicsit kivertem, só, bors, állt egy kicsit, majd rizslisztbe forgattam és kókuszolajban hirtelen átsütöttem, pirosra mindkét oldalát. 1 nag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Karfiolbomba
Karfiolbomba

A karfiol félig előfőztem,majd körbe bugyoláltam a fasírt alappal.Ezután a baconnel szépen betakargattam.Jénaiba tettem,fedő alatt kb 80 percet sült,majd a tetejét levéve még kb 30...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk