500 g liszt
30 g friss élesztő
170 ml tej
100 ml tejszín
20 g vaj
1 tojás
3 csapott evőkanál cukor
1/2 kávéskanál só
50 g csokoládélencse
A kenéshez
1 tojássárgája
1 teáskanál tej
Elkészítés
Langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Tálba mérjük a többi hozzávalót, végül hozzáöntjük a megkelt élesztőt is. Addig dagasztjuk, amíg sima és fényes nem lesz a tészta felülete. Lefedve langyos helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett munkafelületen kicsit átgyúrjuk a tésztát, és két egyenlő részre osztjuk. Egyenként 3-4 mm vastagságú téglalapot nyújtunk belőlük. Megszórjuk csokilencsével, majd bejgliszerűen feltekerjük őket.
Az így kapott két rudat összefonjuk, olajjal vékonyan kikent formába helyezzük, és konyharuhával letakarva még 30 percig kelesztjük.
A tojássárgáját elkeverjük a tejjel, és lekenjük vele a kalács tetejét. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.
A megmosott, meghámozott almákat reszeljük le, citromlével locsoljuk meg. Lényeges, hogy tényleg lédús almából készítsük! Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. A banánokat villával törjük össze, adjuk hozzá a 4 egész tojást.Keverjük össze.Sütőformát kivajazzuk, Maffin sütőbe tegyünk málnát, erre öntsük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A lisztből, tojásból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, majd kb fél cm-es csíkokra vágjuk. (Használhatunk száraz tésztát is, pl. széles metéltet). Sós vízben kifőzzük és l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindne hozzavalot összegyúrni, kinyújtani, kiszaggatni es legalabb egy órára hűtőbe tenni majd kb 12 percig sütni 180 fokon.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű