menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszines gombássült fenséges


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
40 dkg sertéscomb,
20 dkg gomba,
2 kis fej hagyma,
5 dkg liszt,
1 pohár tejszín,
1 csokor petrezselyem,
1 késhegynyi törött bors,
só ízlés szerint,
1/2 dl olaj,
1 tojássárgája,
1 gerezd fokhagyma.


Elkészítés:


A felszeletelt sertéshúst megsózzuk, megborsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük és diónyi, apróra vágott vöröshagymát szórunk rá, majd megolajozott vagy vajazott alufóliába csomagoljuk és megsütjük.

Ezután finom gombamártást készítünk tejszínnel úgy, hogy az apróra vágott hagymát zsíron aranysárgára fonnyasztjuk, a felszeletelt gombát belerakjuk, megsózzuk, törött borssal megszórjuk és megpároljuk úgy, hogy kevés húslevest vagy felfőzött ételízesítőt öntünk hozzá.
Egy csapott evőkanál lisztet, a tejszínnel simára keverünk és a gombához töltjük. A mártásba tegyünk sok vágott petrezselymet.
Amikor a hús megsült, tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a gombamártást. Párolt rizzsel tálaljuk.

Tejszines gombássült fenséges

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gina
Sertéstarja parasztosan
Sertéstarja parasztosan

A hús szeleteket megpaskoljuk, mindkét oldalát enyhén sózzuk, borsozzuk. A megtisztított burgonyát fél centi vastag karikákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát szintén karikár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vivien
Tölött cukkini
Tölött cukkini

A cukkinit megmossuk, megtöröljük, hosszába felvágjuk. Belsejét teáskanállal kivájjuk, majd felaprítjuk. A vöröshagymákat apró kockákra vágjuk, a fokhagymát présen átnyomjuk. 2 par...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Bakonyi húsgombóc
Bakonyi húsgombóc

A darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal ízesítjük, majd apró gombócokat formázunk. A kétféle hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát és a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Melinda
Bacsa szelet -Parád
Bacsa szelet -Parád

A töltött hús elkészítése: A lilahagymát, a füstölt szalonnát, a füstölt tarját és a füstölt sajtot vékony szeletekre vágjuk. A húst 4 egyforma szeletre vágjuk, majd nagyon vékony...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk